Cireșele – fructe cu proprietăți anti-îmbătrânire

Banner Film Experience

ciresele - fructe anti-îmbătrânire90% apă! Aceasta este principalul constituent al cireșelor, luptătoare eficiente cu litiaza, reumatismul, guta și artrita și detoxifiante foarte eficiente.

Și bolnavii de diabet se pot bucura de gustul lor răcoritor, fără să-și facă griji pentru zaharurile pe care le conțin,  benefice grație levulozei. Bolnavii de hepatită își pot ajuta ficatul,  consumând cireșele sub formă de suc.

Nutriționistul AQUI AHORA vine cu o serie de precizări despre calitățile acestora: Nu știu câtă lume cunoaște faptul că cireșele nu sunt originare din Europa, ci din Asia și au fost aduse aici de marele cuceritor Lucullus,  fascinat fiind de gustul lor. Sunt foarte bogate în vitamina A, esențială pentru o piele cu aspect sănătos și hidratat care ajută și la menținerea unei vederi foarte bune. Au aport caloric redus, deci le recomand și în obezitate, fie în cure în care să fie consumate zilnic, fie o zi pe săptămână, timp de o lună întreagă. N-aș vrea să-i uit pe hipertensivi care sunt și ei pe lista pacienților cărora le recomand cireșele, fără nici o ezitare!

Prin vitaminele, mineralele și puterea lor purificatoare, cireșele sunt adevărate bombe de sănătate cu proprietăți anti-ageing, calitățile lor sedative şi tonice pentru sistemul nervos fiind puse în evidență de studii mai vechi și recente.

Nu doar fructul este valoros, ci și codițele lor, care se usucă și pot fi folosite sub formă de ceai – fie infuzie, fie decoct, în funcție de natura afecțiunii. Elena Popa, adaugă faptul că se obține din codițe un diuretic natural de o mare valoare, ce susține nenumărate boli, mai ales pe cele ale tractului urinar, bolile de rinichi, durerile de stomac, etc. Persoanele cu celulită să-și facă un obicei din a bea ceai din cozi de cireșe, întrucât este recunoscută puterea acestuia de a accelera eliminarea reziduurilor din sânge şi, pe termen lung, a depozitelor de grăsime!

Fă cure cu aceste fructe și dă-le și copiilor zilnic în perioada lor de recoltare, pentru a înlocui cu succes plăcerea și nevoia de dulciuri. Vor beneficia de un cocteil de vitamine, minerale și antioxidanți, dar și de un gust unic, care le plasează printre cele mai îndrăgite fructe autohtone.

Articol scris de Adriana Caranfil/foto Nicola d’Alessio


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Serafimciuc Claudia-Lavinia says:

    Anul acesta sunt hotarata sa fac o cura intensiva cu cirese.

  2. anca says:

    mai ales in aceasta perioada, cand este sezonul lor si se gasesc pe tarabele din piete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − three =