Slab și sănătos. Tu consumi aceste alimente?

Banner Film Experience

Există alimente și substanțe care nu doar că reușesc să-ți creeze senzația de bine după ce le mănânci, dar au și darul de a te menține slab. Condiția este aceea de a fi prezente într-o proporție importantă în dieta ta.

Fenicul și ulei volatil de fenicul

Despre fenicul am mai vorbit și în alte rânduri, am aflat că este supranumit condimentul îngerilor și am învățat cât de sănătos este în farfurie.

Dar feniculul este neprețuit și sub formă de ulei volatil, pe care-l pot consuma intern adulții într-o cantitate de 4-6 picături/zi și copii, 2-3 picături/zi. Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice spune despre acesta că este ’’spasmolitic, reduce flatulența și spasmele intestinale, este vermifug și ușor laxativ, diuretic și antiinflamator. Este benefic în: sindrom dispeptic, disfuncții gastrointestinale, balonări.’’

Ceaiul verde

Bea câte o ceașcă de ceai verde între mesele principale, deoarece consumul substanțelor benefice din planta de ceai are beneficii enorme pe termen lung. Totodată stimulează hormonul care te face să te simți sătul prin reglarea apetitului și a modului în care sunt metabolizate alimentele odată introduse în corp. Nu exagera cu această licoare, deoarece poate să-ți dea insomnie din cauza conținutului de cafeină.

Merele

E adevărat că un măr pe zi ține medicul departe! Pectina din măr reduce cantitatea de zahăr și calorii care este absorbită în sânge după o masă, prevenind diabetul de tip 2 și are darul de tăia pofta de noi alimente ținându-te sătul pentru două ore.

Ardeiul iute

Capsaicina din acest aliment ridică temperatura corpului și stimulează metabolismul. Adaugă-l în omlete, salate, supe, ciorbe și va genera acest efect garantat!

Pepenele

Alimentele bogate în apă te ajută să pierzi în greutate. Pepenele conține foarte multă apă, vitaminele A și C precum și glutation, un rege al antioxidanților, care se produce mai dificil pe cale internă și care are un rol important în dezintoxicarea organismului de metale grele. Îți dă senzația de sațietate fără să-ți aducă multe calorii.

Semințele de dovleac

Fie că le presari în feluri de mâncare precum supa de dovleac cu chimen, fie că le prăjești ușor, semințele de dovleac, în ciuda a ceea ce ai crede, reduc capacitatea organismului de a stoca grăsime. Bogăția lor în proteine și magneziu reduc în mod natural pofta de mâncare și constituie o gustare ideală la serviciu când tentația de a mânca pizza, covrigi sau chipsuri este foarte mare.

Semințele de pin

Aceste mici și prețioase nuci au darul de a acționa asupra creierului foarte eficient, respectiv informează organismul că stomacul este plin! Aceasta veste bună este depășită doar de o altă veste bună și anume că semințele conțin cea mai mare cantitate de proteine comparativ cu orice alte nuci.

Semințele de chia

Pe cât sunt de mici pe atât sunt de prețioase! Sunt extrem de bogate în fibre solubile, care reduc colesterolul și previn absorbția grăsimilor. Nu e nevoie să le fierbi atunci când le folosești în lapte vegetal sau în iaurturi. Se vor umfla rapid și-ți vor da o senzație de sațietate garantată.

Lintea

Aceasta cereală are marele merit de a aduce odată cu senzația de sațietate și foarte multe fibre. Citește articolul  ’’De ce să consumi linte?’’   și află care sunt proprietățile acesteia, dar încearcă și această salata de linte, ușor de preparat și bogată în principii nutritive.

Fasolea de orice tip

Lasă fasolea să troneze în dieta ta. Pe lângă faptul că reduce zahărul din sânge și arde grăsimea mai repede, are un conținut bogat în amidon rezistent, motiv pentru care caloriile pe care le aduce nu sunt consumate decât la jumătate! E adevărat că fasolea produce gaze, dar dacă faci o obișnuință din a le consuma vei produce bacterii noi pentru a le digera.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. (Puiu) Barbalata Mirela says:

    Seminte de dovleac si ceai verde consum. Si lintea desi mai rar. Sunt foarte sanatoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − nine =