Cum se decongelează corect și igienic carnea

Banner Film Experience

carne proaspata

Cea mai sănătoasă metodă de a decongela carnea, peștele și orice alt tip de aliment scos de la congelator, este dezghețarea în frigider, fără a forța în nici un fel acest proces. Se păstrează astfel proprietățile alimentelor, cu condiția să fi fost corect congelate. Păstrați carnea și orice alt produs din congelator porționat și etichetat. Scrieți ziua congelării și n-o consumați după mai mult de 3 luni.

În interviul realizat cu bio-energo-terapeutul Valeriu Popa, acesta spunea că frigiderul este una dintre cele mai toxice invenții ale omenirii. Mâncarea se păstrează cu zilele în frigider și nu doar că-și pierde prospețimea, dar începe să se degradeze cu fiecare oră care trece, căpătând bacterii care accelerează putrefierea. Trăim însă timpuri grăbite, iar frigiderul și congelatorul ne pot deveni aliați dacă îi întrebuințăm corect.

Pentru o decongelare igienică puneți carnea într-un bol și așezați-o fie în cuva destinată special decongelării lente – care există mai ales la frigiderele moderne – fie pe raftul cel mai rece al frigiderului. Asigurați-va că sângele rezultat din acest proces nu murdărește frigiderul și nu contaminează alte alimente.

Cam 8-10 ore sunt necesare pentru decongelarea cărnii roșii la frigider, și aproximativ 6-8 ore carnea albă și peștele. Trebuie să rețineți că o carne cu un conținut mai mic de apă-porc, vită, oaie – se dezgheață mai greu, în timp ce carnea cu un conținut ridicat de apă se decongelează cam în jumătate din timpul necesar celei dintâi.

De când există cuptorul cu microunde despre care am scris aici, în articolul ”Cuptorul cu microunde confortabil, dar ucigător pe termen lung”, milioane de femei apelează la metodă decongelării accelerate pentru a grăbi procesul de pregătire a mâncării. Este o metodă rapidă, într-adevăr, dar complet greșită și toxică, iar carnea se distruge sub aspect energetic și alimentar. De asemenea, își pierde din savoare și din conținutul de apă.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

10 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  E foarte bine de stiut. Articolul este util ,foarte important pentru sanatatea noastra.Am citit cu atentie si voi tine cont de toate cele mentionate acolo.

 2. (puiu)Barbalata mirela says:

  Metoda aceasta o folosesc si eu desi nu intotdeauna. Eu scot carnea din congelator de seara iar vara cand este cald de dimineata.

 3. Doina Bontas says:

  O noutate bine de stiut ! 🙂

 4. Rodica Granpier says:

  Din fericire,folosesc aceeasi metoda 🙂

 5. Aghinitei Maria says:

  Dezghetarea corecta si sanatoasa a carnii este sa punem bolul cu carnea inghetata pe raftul cel mai rece al frigiderului si in 7-8 ore se va dezgheta. Nu folositi cuptorul cu microunde, este total nesanatos!

 6. Agache Lucica says:

  Cea mai igienica metoda de decongelare a carnii este decongelarea lenta.Odata scoasa din congelator carnea se pune intr-un bol pe cel mai rece raft al frigiderului si incet ,incet carnea se dezgheata fara a deteriora din proprietati,E bine de stiut caci carnea de porc,vita si oaie au un continut mai mic de apa si se dezgheata mai greu,pe cand carnea cu un continut mai mare de apa se dezgheata mai repede,cu aproape jumatate din timpul de dezghetare a carnii cu continut de apa mic.Nu este bine sa decongelam carnea la cuptorul cu microunde ,cu toate ca metode este mai rapida,este gresita si toxica.Carnea se distruge sub aspect alimentar ,energetic,pierzandu-si din gust si din apa.

 7. Lamiita Durac says:

  Nu o dezghet niciodata la microunde , o las in frigider de cu seara si daca mai e nevoie la temperatura camerei ..

 8. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  decongelarea in frigider, nefortata, e cea mai buna.

 9. Ana Prisacaru says:

  Recunosc ca de cele mai multe ori apelez la cuptorul cu microunde :(.

 10. spuma says:

  interesant si bine de stiut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =