Dragoste! Dar pe net!

Banner Film Experience

Oameni singuri!

Plin de griji până peste cap, se-ntorc seara în casa goală, rece, pustie de parfumuri şi, urcând scările, simt viaţa din apartamentelor vecinilor: râsete, certuri, miros de tocăniţă cu ceapă gătită de mână de femeie harnică, televizoare puse pe desene animate!

La ei, nimic! Doar sfaturile tuturor de a-şi construi o viaţă de familie. Nevoia lor de dragoste, dorinţa de a nu mai fi singuri, necesitatea de a arăta cuiva că există şi dincolo de spaţiul biroului.

Când viaţa personală e anulată la o anumită vârstă… încotro o iei?

  • Trebuie să-ţi refaci viaţa!

Aşa li se spune, dar nu ştiu de unde să înceapă. Că doar viaţa nu se face şi desface cum ai bate din palme.

Pe net, da, acolo se poate.

Chiar orice! Unii îşi fabrică nume false, se înscriu cu adrese mail inventate repejor şi trimit mesaje de mai mare dragul femeilor înscrise proaspăt pe paginile pentru single.

Femeile de-abia aşteaptă să se-ndrăgostească: chiar şi virtual, chiar şi dacă nu vor vedea niciodată pretendentul care le trimite emoticoane şi bucheţele de flori printr-un simplu click!

Bărbaţii par mai îndrăzneţi decât în viaţa de zi cu zi, au curaj să fie romantici, mângâie din vorbe şi alintă din butoane.

Femeile, de regulă, ameţesc uşor, apoi îşi revin repede, la gândul căsniciei de-abia terminate sau a unei relaţii mai vechi ce le-a dus în pragul depresiei.

Într-un cuvânt, când jocul se apropie de realitate, când ar trebui doar un pas pentru ca cei doi să se-ntâlnească, li se face teamă.

Renunţă.

Bărbaţii, pentru că au uitat să spună prietenei virtuale c-ar fi însuraţi şi plictisiţi de viaţa de familie monotonă, că doreau doar un pic de evadare.

Femeile, pentru că gândul de a o lua de la-nceput în real le sperie, voiau să fie un pic iubite, nu să spele ciorapii altuia.

Nu, nu-i simplu deloc să-ţi refaci viaţa.

Şi-atunci se prefac că ar putea s-o facă.

Unii chiar reuşesc, e de ajuns o invitaţie acceptată la o banală cafea pentru alungarea îndoielilor.

Alţii, majoritatea, se joacă cu ei înşişi şi cu ceilalţi.

Articol scris de Liliana Angheluța / Sursa foto: www.gruppi.chatta.it


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + eight =