Fă sport mai inteligent, NU mai greu! A.D. Raiciu îți explică de ce te îngrași chiar dacă faci mișcare

Banner Film Experience

de-ce-te-ingrasi-desi-faci-sportFoarte multe femei ne scriu și ne roagă să întrebăm specialiștii de ce nu slăbesc în ciuda faptului că fac sport ”la greu”.

Pentru că nu reușesc să slăbească ”nici măcar cu sport și înfometare” cum singure afirmă,  unele dintre ele se luptă cu depresia.

Unde greșesc de nu slăbesc?

Miruna C. spune că practică spinnigul de 3 ori pe săptămână și de alte două ori face antrenament cardio intens. Ne spune că face acest lucru nu din plăcere,  ci pentru că a născut în urmă cu trei ani și a luat 10 kilograme în timpul sarcinii de care nu reușește să mai scape.

Iată pe scurt, povestea ei:

”Am luat hotărârea să fac orice sacrificiu pentru a slăbi, mai ales că a scăzut încrederea în mine și am ajuns să cred că nu mai sunt deloc atrăgătoare ca femeie.  Am ales două clase de antrenament care mă obligă să ies din zona mea de confort și despre care am auzit că fortifică musculatura și ard foarte eficient caloriile. Numai că după ce am slăbit 2 kilograme și jumătate în primele două luni, deși muncesc constant la sală și mănânc destul de puțin, am constatat îngrozită că am reînceput să pun la loc, și în mare vitează ceea ce am dat jos! În doar o lună și jumătate m-am ales cu două  kilograme, în ciuda faptului că fac sport la greu! De ce oare? Ce se întâmplă? Unde greșesc?”

Corpurile noastre sunt chimie. Nu-ți dinamita echilibrul hormonal!

Ne-am adresat dr. în farmacie și specialist în fitoterapie, chimist Anca Daniela Raiciu, care spune că a face sport până te epuizezi, împingându-ți corpul la o suprasolicitare constantă, generează un efect contrar, exact cel de care vorbește Miruna.

Specialistul ne explică: 

”Pe noi, femeile, natura ne-a făcut cu ceva în plus, și anume ne-a dat capacitatea de a procrea. Corpurile noastre sunt chimie, în primul rând. Acest lucru face ca echilibrul nostru hormonal să fie diferit de cel al bărbaților. Este ceea ce ne face să fim femei, în ultimă instanță. Estrogenul și progesteronul și corecta balanță dintre ele ne aduc starea de bine, strălucire în ochi, poftă de viață și o formă fizică bună. Dar atunci când faci efort fizic intens, de prea multe ori pe săptămână, fără să ții cont de limitele tale, nu faci altceva decât să dinamitezi echilibrul delicat al acestor hormoni. Rezultatul este cel care o exasperează pe cititoarea dvs. Știu, este nedrept să muncești mai mult și să obții rezultate mai proaste, motiv pentru care o îndemn pe toată lumea să facă sport mai inteligent, NU mai greu – pledează interlocutoarea noastră.

45-60 de minute de activitate fizică zilnică, executată în ritmul tău propriu  – poate fi mers rapid, alergare ușoară, mers pe bandă, pilates, gimnastică acvatică – este suficient pentru a avea o musculatură tonifiată și pentru a arde caloriile în exces, dar mai ales pentru a menține echilibrul între estrogen și progesteron!  Sau poți face o oră de mișcare intensă pe săptămână alegând clasele care au un ritm mai alert și alte două ore de activitate fizică moderată. Ideal este să menții procentul de grăsime din corp la 21-24% din greutate, ceea ce se poate obține cu mișcare fizică moderată dar efectuată constant de-a lungul vieții și o hrană din care să nu lipsească fibrele, grăsimile sănătoase și proteinele. Cheia sănătății este la tine, important este să acționezi inteligent” – spune specialistul și adaugă:

”Rețineți: țesutul adipos suplimentar deversează o cantitate excesivă de estrogeni în organism ceea ce poate favoriza creșterea unor tumori, iar țesutul adipos insuficient scade periculos nivelul estrogenului, ceea ce afectează întreaga arhitectură osoasă a corpului. Cheia stă în dozarea inteligentă a efortului, coroborat cu modul în care ne alimentăm – conchide dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu.”

Suplimente alimentare care susțin echilibrul hormonal și te ajută să slăbești

Pentru un echilibru hormonal optim, atât la femei cât și la bărbați,  specialiștii recomandă două dintre cele mai vândute produse HOFIGAL, cea mai mare companie românească de pe piața suplimentelor alimentare,  ambele cu putere de corectare a deficiențelor ce apar la nivel hormonal și benefice în menținerea greutății normale:   

Produsele pot fi comandate online. 

cumpara-acum1-1

Interviu realizat de Adriana Caranfil

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − six =