Festivaluri de vară în Carpaţi. Iată calendarul evenimentelor

Banner Film Experience

Vara 2015 îi întâmpină pe iubitorii de munte, muzică şi relaxare cu câteva festivaluri importante.

Asociaţia Turistică Sighişoara şi Primăria Municipiului Sighişoara organizează la final de iulie cunoscutul Festival ’’Sighişoara Medievală’’. Ediția de anul acesta, cea 23-a, este închinată memoriei lui Sergiu Nicolaescu

Evenimentul se desfășoară între 23 şi 26 iulie, iar tema se numeşte “Menestreli şi Trubaduri – 5 secole de muzică şi teatru medieval”. Vor fi prezente ordinele cavalereşti din ţară şi trupe artistice cu notorietate.

Tot în aceeaşi perioadă, 23-26 iulie,  Asociaţia Padina Fest organizează pe Platoul Padina un eveniment care a devenit foarte cunoscut. Iubitorii de muzică rock şi de munte sunt negreșit acolo, cei mai mulţi se cazează la cort, iar atmosfera e plină de energie, așa că dacă ești pus pe petrecere nu poți lipsi!

Route 68 Summerfest ajuns la a 5-a ediţie este cel mai important eveniment muzical în aer liber din partea vestică a ţării, și este organizat în Deva, la Gurasada Park pe 24-25 iulie. Muzica bună este la ea acasa, în special rock-ul şi rock-ul alternativ. Ca un iubitor de munte adevărat ce ești, te vei bucura să afli că ai traseu de escaladă, tiroliană și panou de căţărat, iar locurile de cazare au preţuri accesibile.

Festivalul Airfield se va desfăşura în perioada 30 iulie-2 august pe aerodromul funcţional de la Sibiu.  Timp de 4 zile poți zbura cu parapanta şi avionul, poți participa la sporturile în aer liber şi petrecerile de la piscină. Muzica e bună şi răspunde tuturor gusturilor, de la jazz și funk, la rock alternativ. Sunt 70 de proiecte muzicale pe 3 scene, iar cei veniţi din toată ţara se pot odihni şi la cort.

Cei ce vor să ia parte la un festival hard rock extrem de cunoscut în România, deşi este doar la a 3-a ediţie,  pot veni în perioada 12-15 august la Rockstadt Extreme Fest 2015, în  Cetatea Râşnov, judeţul Braşov. Pe parcursul celor 4 zile vor cânta 40 de trupe de talie internaţională, dar spectatorii vor avea acces şi la alte activităţi în aer liber. Intrarea la festival se face pe bază de abonament pe zile. Important: rezervă-ți din timp cameră la unităţile din zonă, acestea se ocupă foarte repede, mai ales în preajma evenimentului!

“In Transylvania” este un alt eveniment important. Acesta este organizat în perioada 20-23 august 2015 într-o locaţie de vis, pe o pârtie de schi înconjurată de pădure, în zona turistică Drăguş, Ţara Făgăraşului, în Sâmbăta de Sus. Este considerat mai mult decât un festival de muzică, locaţia oferă locuri de cazare, dar şi locuri de campare cu grupuri sanitare în zona special amenajată a festivalului.

Munte, distracţie, activităţi extreme, muzică de calitate. Ia din toate ce-ți place și bucură-te din plin și de vara asta!

Articol scris de Raluca Nechita


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × two =