Marele Canion adună patru milioane de turiști anual

Banner Film Experience

SUA, Arizona, Marele Canion

E una dintre minunile naturale ale lumii, alături de Marea Barieră de Corali, Everest, Cascada Victoria şi Amazon.

Situat în statul ArizonaUSA – se întinde pe o lungime de 447 km, are o lăţime cuprinsă între 400 de metri şi 24 km, iar adâncimea maximă e de 1.600 metri!

Cum s-a format?  Fluviul Colorado şi-a croit vijelios drum printre stânci! La eroziunea apei s-a adăugat ridicarea scoarţei terestre a platoului Colorado! Terra şi-a dezvelit astfel 2 miliarde de ani de istorie geologică!

Măreţele stânci colorate, straturile profunde ale canionului oferă un spectacol grandios, cu rădăcini în epoca Precambiană. Patru milioane de turişti vin anual din întreaga lume pentru a simţi puterea şi forţa naturii!

Zona a devenit Parc Naţional în 1919 şi face parte din Patrimoniul Umanităţii.
Se poate ajunge plecând dinspre Las Vegas, cu maşina – pe faimoasa autostradă 66 – cu avionul, întrucât Marele Canion are şi un mic aeroport sau cu nenumăratele autobuze care transportă grupurile de turişti în zona South Rim.

Aici, pe această latură a canionului, sunt localităţile Tusayan şi Williams, cu multe pensiuni, hoteluri şi restaurante. Acesta este punctul de plecare într-o aventură memorabilă.

Parcul Naţional cuprinde şi două rezervaţii de indieni, Havasupai Indian şi Hualapai IndianSunt multe de făcut aici: rafting, ascensiuni, trekking.

Dar, mai presus de toate, te poți regăsi pe tine însuți în faţa acestui spectacol tăcut al naturii, spectacol care vorbeşte despre eternitate şi efemer, despre veşnicie şi clipă.

Între cer şi stânci, înţelegem altfel că viaţa noastră e aici şi acum!

Articol scris de Liliana Angheluță/foto Nicola d’Alessio


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

15 Responses

 1. (PUIU) BARBALATA MIRELA says:

  Impresionant! Cine are ocazia sa ajunga acolo este o persoana fericita. Dar totusi un sfat: cine isi permite sa ajunga in SUA si sa vada Marele Canion, inainte de asta sa vada Romania in lung si lat.
  Nu ca as fi eu acum marea patrioata, dar totusi, frumustei naturale avem si noi. Multe dintre ele nestiute

 2. Aghinitei Maria says:

  Maretele stanci salbatice, divers colorate, sunt o atractie pentru turistii din toata lumea . 4 milioane de turisti vin sa-si clateasca occhii cu acest peisaj intrat in Patrimoniul Umanitatii. Maretia peisajului, culorile fantastice ale rocilor ne vrajesc pur si simplu. Am vazut o prezentare pe net si am salvat-o ca sa uit din cand in cand pt. a-mi bucura ochii !

 3. Rodica Granpier says:

  Marele Canion este cea mai mare minune naturală, formată de cele mai sălbatice forțe ale pământului, apa într-o eternă luptă cu piatra.

 4. Agache Lucica says:

  Marele Canion este una dintre minunile lumii.Aici vin anual 4 milioane de turisti,fiind vrajiti de culorile fantastice ale rocilor si de maretia peisajului.Aici apa este intr-o continua lupta cu piatra,gravand parca toata povestea Americii.Vizitand aceste locuri te poti regasi pe tine insuti in fata acestui tacut spectacol al naturii,care vorbeste despre eternitate,efemer,despre vesnicie si clipa.

 5. Aghinitei Maria says:

  Un loc minunat, unic in lume, o frumuseate salbatica , Marele Canion fiind f. vizitat de turisti din toata lumea. Maretia peisajului, culorile fantastice ale rocilor ne vrajesc pur si simplu. Am vazut o prezentare pe net si am salvat-o ca sa uit din cand in cand pt. a-mi bucura ochii !

 6. kamy kamytza says:

  Arizona este tipica sud-vestului.In ea dainuie spiritul americanului nativ cu influente spaniole.

 7. Agache Lucica says:

  Alaturi de Marea Bariera de Corali ,Everest,Cascada Victoria,Amazon,Marele Canion este una dintre minunile naturale ale lumii.Aduna anual patru milioane de turisti.Este un spectacol in care te poti regasi pe tine insuti.
  Un spectacol care vorbeste despre eternitate si efemer,despre vesnicie si clipa.Viata noastra este aici si acum,intre cer si pamant.

 8. Agache Lucica says:

  Marele Canion este o minune naturala formata din cele mai salbatice forte ale Pamantului.Secrete antice sunt dezvaluite de aceasta minune a naturii.Locuri superbe pe care le putem vedea in aceste documentare.Mii de turisti il viziteaza anual,este o priveliste superba.

 9. Goleanu Anisoara says:

  Mai exista rezervatii de indieni? Credeam c-au disparut cu totul!La Marele Canion ,salbaticia e la ea acasa si , totusi,indienii s-au retras pas cu pas ,lasand acele locuri unice in lume,generatiilor actuale,milioanelor de turisti care vin atrasi de frumusetea locurilor.

 10. Lupu Nicoleta says:

  un loc impresionant ,va multumesc pentru articol si pentru frumusetea oferita ochilor mei

 11. roman ovidia says:

  Marele Canion este cea mai mare minune naturală, formată de cele mai sălbatice forțe ale pământului, apa într-o eternă luptă cu piatra. Antice secrete sunt dezvăluite de această minune a naturii, iar povestea Americii e gravată în piatră.

 12. Aghinitei Maria says:

  Am vizionat o prezentare a Marelui Canion, superb!

 13. Mihaela Bontas (Sofica) says:

  un loc superb, unic, pe care mi-ar place foarte mult sa il pot vizita.

 14. Lamiita Durac says:

  Impresionant loc . Adevarate minuni facute de mana lui Dumnezeu . Imi place sa vizionez cand am ocazia documentare de acest gen .

 15. spuma says:

  frumos articol si frumoasa descriere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − one =