Părul frumos rămâne pe capul deștept. Vezi cum!

Banner Film Experience

aquiahora-par frumosMama obișnuia să ne spună mereu această vorbă și i-am priceput tâlcul ani mai târziu, când am început să studiez proprietățile chimico-farmaceutice ale plantelor și ingredientelor naturale. Natura ne oferă absolut tot ceea ce avem nevoie pentru a fi sănătoși de la firul de păr până la ultima celulă. Trebuie doar să ne păstrăm deschiderea către darurile ei – spune Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice.

Nu pentru că aveam cunoștințe de chimie, ci pentru că aveam o inteligență nativă și multă intuiție, noi românii am folosit din timpuri vechi un procedeu cosmetic uimitor de eficient. O să vi-l reamintesc pentru că din păcate a cam fost uitat. Mă refer la masca realizată din amestecul a două linguri de ulei de ricin cu gălbenuș de ou proaspăt. Masca se aplica săptămânal de către fete și femei și era principalul ritual de îngrijire și reparare a părului – relatează interlocutoarea noastră.

Aceasta era întinsă pe păr pe toată lungimea lui, după ce se făceau cărări cu un pieptene de lemn. Se aplica amestecul cu grijă – pentru că este destul de lichid –  și se masa ușor părul la rădăcină. Capul era acoperit timp de câteva ore și masca lucra în voie – ne explică specialistul.

Cum acționează acest amestec-minune?

Uleiul de castor, care nu e altceva decât ulei de ricin și nu vreo grăsime animală cum sugerează denumirea – ne explică Anca Daniela Raiciu – pus laolaltă cu gălbenușul de ou, acționează sinergic sporind rezultatele.

Deoarece este stimulată microcirculația sângelui, nutrienții prețioși din cele două ingrediente ajung în vârful firului de păr și repară tot ce întâlnesc în cale! Rezultatul este vizibil imediat și părul arată strălucitor și plin de vitalitate!

Măștile moderne spoliază părul de grăsimile lui naturale ceea ce face ca acesta să devină casant și să se rupă ușor! Efectele toxice le resimțim peste ani când am face orice pentru a avea păr, inclusiv implante dureroase și extrem de costisitoare! conchide interlocutoarea noastră.

Doctorul Ștefan Balaban, creatorul oului premiat Din Ogradă explică, pe de altă parte, cât este de important ca atunci când se folosește în scop terapeutic să se prefere un ou natural. Valoarea biologică a acestuia este mult mai ridicată și contribuie la însănătoșirea texturii părului prin mecanismele chimice ce au loc:

Proteinele din gălbenușul de ou penetrează rapid firul de păr și-l repară și pe acesta și rădăcina. În asociere cu uleiul de ricin efectul crește exponențial! Vitaminele și sulful din ou ajută la producerea colagenului și cheratinei despre care se știe că asigură sănătatea părului, a unghiilor și a părului.

Consultantul de beauty Alina Vereș vine cu noi argumente:

Găsim pe rafturile supermarketurilor o varietate amețitoare de produse. Toate îți promit un păr lucios și frumos, dar nu unul sănătos, singurul lucru care contează pentru longevitatea podoabei capilare!

Când începem să pierdem păr, apar și problemele de ordin psihologic, o știm prea bine. Calviția atât de precoce la bărbați și rărirea dramatică a părului la femei sunt două probleme ale stilului de viață modern.

 Folosirea șampoanelor, a măștilor și vopselelor ce conțin ingrediente chimice devitalizează părul. A trata părul cu ingrediente naturale înseamnă a-ți oferi șansa de a-ți păstra podoaba capilară toată viața.

Deoarece cu doar câțiva lei achiziționezi o sticlă de ulei de ricin de la farmacie, iar prețul unui gălbenuș de ou este cu totul nesemnificativ,  investiția în acest tratament home-made sfidează orice salon de hairstyling atât ca preț, dar mai ales ca eficiență!

Articol scris de Adriana Caranfil / sursa foto tinepasul.com


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

  1. Barbalata(Puiu) Mirela says:

    Eu am un par uscat si lipsit de volum iar, uneori , din cauza stresului, imi cade. Cunosc beneficiile uleiului de ricin, il folosesc pe par dar mai rar. Din pacate. Oricum este un sfat foarte bun. Multumesc.

  2. Eu chiar am nevoie de acest sfat.Va multumesc din suflet . Am sa-l spun la toate prietenele mele.Sa fiti sanatosi.

  3. Dumitrescu Claudia says:

    si eu o problema cu parul,ca de cand am nascut imi tot cade,dar incerc sa mi fac masti,tot cu ulei de masline si galnbenus de ou si ulei de ricin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + 10 =