Știi cum trebuie să fie penseta perfectă?

Banner Film Experience

aqui-ahora-stii-cum-trebuie-sa-fie-penseta-perfectaUitându-mă la cât de penibil este rezultatul unei proaste mânuiri a pensetei, mi-aș dori, uneori,  ca ea să nu se fi inventat niciodată!, spune consultantul de beauty Alina Vereș.

Dar dacă tot s-a inventat, ce-ar fi să ne străduim un pic înainte de a smulge firele de păr la întâmplare, fără nici un discernământ? se întreabă retoric aceasta.

Fiecare persoană, femeie sau bărbat, are în trusa de îngrijire cel puțin o pensetă. Ea este bună nu doar pentru a da o formă agreabilă sprâncenelor, ci și pentru a scăpa de firele de păr crescute acolo unde nu le dorim. Dacă suferi de o pilozitate faciala excesivă– denumită medical hirsutism – penseta poate fi principalul tău aliat și instrument de corecție. Este necesar, evident, să te adresezi medicului endocrinolog și dermatolog.

Cum arată penseta perfectă

Uneori găsești o pensetă perfectă la câțiva lei, alteori poți cumpăra truse sofisticate pentru întreținerea sprâncenelor, care nu-și merită banii.

Poate fi o pensetă scurtă sau alungită. Important este s-o poți ține ferm în mână și să fie strict personală. Îți recomand să cumperi pensetele din farmacie. Nu trebuie să permiți nici unui alt membru al familiei să o folosească. Este la fel de personală ca și periuța de dinți.

O pensetă perfectă are vârfurile teșite și tăiate în unghi, pentru ca ajută la prinderea celor mai mici fire, chiar și a acelora care abia se văd. Dacă penseta are capac, păstreaz-o astfel, pentru ca vârfurile să rămână fin șlefuite cât mai mult timp.

Cum obții sprâncene frumoase

Iată câteva secrete ale unui pensat frumos și sănătos, împărtășite de Alina Vereș:

 • Sănătos este un cuvânt necesar, chiar dacă vorbim despre sprâncene. Nu de puține ori, din cauza unui instrumentar nesterilizat, te poți alege cu o dermatită. Primul pas este acela de a steriliza cu atenție penseta, iar după efectuarea pensatului să se dezinfecteze.
 • Porii sunt mai deschiși după duș, deci este momentul cel mai bun pentru a iniția un pensat care să aducă servicii frumuseții tale. Cu o forfecuță, taie atent firele lungi care ies din lina sprâncenei.
 • Așează-te într-o poziție comodă și folosește o oglindă stabilă, care pe o parte mărește și pe cealaltă oferă o vizibilitate normală. Nu folosi partea care mărește atunci când pensezi sprâncenele, pentru că este o imagine deformată, iar rezultatul va fi catastrofal.
 • Prinde firul de păr cât mai aproape de rădăcină și trage în direcția de creștere a acestuia, printr-o mișcare fermă.
 • Nu se mai poartă demult sprâncenele subțiri și nu vrei să dobândești un aspect vulgar și neatractiv. Optează pentru o grosime a sprâncenelor cât mai aproape de înzestrarea ta naturală!
 • Poate ți se pare o glumă, dar există școli și cursuri în care profesioniștii sunt învățați cum să penseze corect și în avantajul clientei. Așa că dacă nu ești prea sigur-ă ce formă a sprâncenelor te avantajează mai mult, mergi mai întâi la o cosmeticiană bună pentru a trasa liniile. Ulterior, tu nu vei avea altceva de făcut decât să scapi de surplusul de fire.
 • După efectuarea acestei operațiuni, curățarea și dezinfectarea locului, evită să pui mâinile în zonele proaspăt pensate.

Articol scris de Iuliana Zamfir

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

5 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  Sprincenele sunt importante in aspectul agreabil al chipului nostru, nu-i de gluma!Eu nu ma pensez, am sprincene potrivit de groase si nu cazul.

 2. ghelbere elena says:

  Nu m-am pensat eu singura niciodata. Am preferat sa platesc si sa merg la cosmeticiana.

 3. recunosc ca nu prea ma pricep. prefer sa ma duc la cafor 🙂

 4. barbalata mirela says:

  Asa este. Stiu din experienta ca pensatul in mod gresit strica tot aspectul fetei. La inceputurile mele in pensat am dat gres rau de tot la spranceana stanga si mi a trebuit cateva luni sa o refac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + three =