Top 5 locuri misterioase din România. Le știai?

Banner Film Experience

Românialocuri-misterioase-din-romania are numeroase locuri încărcate de mistere, de apariţii inexplicabile, locuri unde energiile pământului se manifestă mai intens decât în alte părți ale planetei.

Tărâm al Contelui Dracula, țara noastră a atras curiozitatea scriitorilor, a cercetătorilor şi a iubitorilor de mistere.

Iată un top 5 al locurilor cele mai misterioase:

 • Pădurea Horea – Baciu, situată în apropierea oraşului Cluj este considerată cea mai întinsă zonă din lume în care se manifestă fenomene paranormale. Se spune că oricine se aventurează în pădure simte imediat teamă, greaţă, este cuprins de o stare de rău general şi uneori apar chiar arsuri pe piele. Printre copaci se profilează siluete vagi, invizibile cu ochiul liber, dar surprinse de aparate de fotografiat. Fenomenele, studiate încă din 1950, n-au încă o explicaţie.
 • Peştera Polovragi – situată în munţii Olteniei, este legată de numele zeului Zalmoxe. În acest loc unde se întâlneau marii preoţi daci, au fost descoperite urme de paşi, datând de acum 2000 de ani. De asemenea, legenda spune că Zalmoxe folosea adâncurile peşterii pentru a ajunge de partea cealaltă, la cetatea Sarmisegetuza. Conform legendei, zeul avea puteri uriaşe şi ar fi blestemat pe oricine încearca să descopere comoara ascunsă din această peşteră. Se spune că de-a lungul timpului, toți cei care s-au aventurat cu gând rău au pierit în condiţii misterioase.
 • Şinca Veche – o altă peşteră în apropiere de Braşov în care pe pereţi sunt desene ciudate, datând din vremea dacilor, dar şi de la începuturile creştinismului. Uneori se aud cântece şi cuvinte necunoscute, se întrezăresc lumini, iar cei ce o vizitează sunt cuprinşi de o stare generală de bine, de fericire şi linişte spirituală.
 • Munţii Bucegi – sunt consideraţi un câmp energetic extrem de puternic al planetei. Între Sfinx şi Omu este o zonă despre care se spune că ar fi poarta spre altă lume, cercetătorii lumii nu contenesc să studieze fenomenele misterioase; de asemenea la Peştera Ialomicioara se simt brusc senzaţii de odihnă, de bunăstare fizică şi spirituală.
 • Şapte izvoare –loc situat în apropierea lacului Bolboci. Aici apa este inexplicabil de pură, fiind absolut lipsită de bacterii. Se spune că aceasta ar fi apa vie din legendele româneşti, folosită și de preoţii daci în trecut.

Articol scris de Mara Ivan / Sursa foto; worldwideromania.com


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

 1. dumitrescu elena raluca says:

  sunt multee locuri frumoase in tara noastr,trebuie sa ne mandrim cu aceste locuri si sa incercam sa le priomovam,aveam multee ,pacat ca nu avem grija sa le promovam

 2. Goleanu Anisoara says:

  Topul este aproximativ.Sunt multe locuri in tara , cu fenomeme uimitoare care depasesc limitele noastre de intelegere.Daca am indrazni sa le studiem mai mult,poate ca am gasi si explicatii dar,cate un mister e bine de lasat in asteptare.Misterul este captivant,ceva intre teama si uimire care ne face bine!

 3. (puiu) barbalata mirela says:

  Se stie de locurile minunate ale tarii noastre, locuri care merita vazute. Dar romanul are o placere sa plece in afara tarii – desi, trebuie sa recunoastem ca si preturile de acolo sunt accesibile fata de cele de aici – dar, nici nu ne gandim macar sa ne vizitam frumoasa tara. Mai ales cei care isi permit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + one =