Uleiul esențial de salvie, examenele și dezamăgirea din dragoste

Banner Film Experience

’’Probabil că sunt mai mulți aceia care știu că salvia este folosită la mâncărurile cu carne, decât că ea a avut mereu un rol important în medicină – atrage atenția inginer chimist Ștefan Manea, de la HOFIGAL.  În China ea este prețuită de secole având reputația de plantă sacră cu efecte benefice asupra ochilor, creierului, nervilor și glandelor. Salvia acționează asupra cortexului cerebral mărind capacitatea de concentrare, ceea ce o face binefăcătoare în cazul oboselii mintale’’, declară acesta.

Într-adevăr, salvia are capacitatea de a facilita relaxarea, mai ales atunci când subiectul are o stare de hipersensibilitate exagerată și de iritare. Ne vorbește despre acest lucru Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice:

’’Salvia, este una dintre preferatele mele, datorită proprietăților sale numeroase. Dacă ar fi să mă refer doar la uleiul esențial de salvie pe care îl producem la HOFIGAL, aș vrea să accentuez cât de util se poate dovedi în perioada examenelor sau a evenimentelor care implică o pregătire intelectuală susținută, atât la copii, cât și la adulți.

De ce? Pentru că stimulează și tonifică sistemul nervos, acționând până în straturile subtile, înlocuiește starea depresivă și oboseala cu atitudinea tonică și optimistă și ameliorează memoria. Facilitează concentrarea și înlătură insomnia, favorizând instalarea unei relaxări naturale, care aduce somnul revigorant. Majorează capacitățile mentale și fizice, ceea ce îl face un aliat al tuturor celor care depun efort intelectual susținut și au nevoie să fie concentrați și focalizați pe rezolvarea de probleme, spune specialistul în aromaterapie și fitoterapie.’’

Tot Daniela Raiciu ne sfătuiește să folosim uleiul esențial de salvie pentru a dezinfecta încăperile în care dormim și lucrăm, dar și pentru a vindeca rănile spirituale, punând câteva picături de ulei esențial în lampa de aromaterapie:

’’Dacă vizăm instalarea unei stări de deschidere intelectuală și de focalizare pe termen lung, atunci este bine să facem cure de aromaterapie, de 15-20 de zile.

Parfumul uscat și înțepător al acestui ulei are și o energetică proprie, subtilă, dar ușor de resimțit: inhalarea aerului parfumat cu ulei de salvie tratează melancoliile și stările depresive care urmează unei dezamăgiri în iubire și te conștientizează cu privire la posibilitățile ființei de a-și depăși permanent condiția’’ – ne împărtășește Daniela Raiciu.

Salvia nu se consumă și nu este indicată femeii gravide, și nici celei care alăptează deoarece poate opri lactația.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

7 Responses

 1. FETIC BIANCA says:

  Bine ca e sugerat in atricol ca nu trebuie consumata de catre gravide ,si mame care alapteaza.

 2. Alin says:

  Foarte interesant , ceea ce am citit…
  Întrebarea mea este , daca se pune in foaie si se fumează , are efecte negative sau periculoase?!

 3. Gabriela Arsene says:

  o cana de ceai cu doua frunze proaspete un calmant minunat al durerilor menstruale…testat in propria persoana; pentru doamnele in menopauza : antisudorific, antidolorific; ca condiment in diferite mincaruri, un excelent parfum….

 4. Ficea Adina says:

  Uleiurile esentiale nu sunt folosite prea mult sau nu li se cunosc valoarea si beneficiile.

 5. Lupu Nicoleta says:

  Numai lucruri noi si utile aflu datorita acestui blog, nu stiam de existenta uleiului de salvie, si mai ales proprietatile acestuia.

  • sanda.tulai says:

   Eu l-am folosit cand au inceput problemele cu starile depresive dupa ce mi-a murit sotul ! Are Hohigalul ule de salvie in capsule ! Il recomand cu incredere, pentru ca l-am folosit !

 6. Goleanu Anisoara says:

  Nu stiam ca salvia este atat de eficienta in depresii si in perioadele cu efort intelectual intens.Eu o folosesc la fripturi dar e bine de stiut.Despre curele de aromoterapie, numai de bine!Starea de bine indusa de aceste cure, se rasfrange asupra intregului organism si sanatatea noastra are numai de castigat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 9 =