Există două mari tipuri de diabet: diabetul de tip 1, care apare în general la copil şi la adultul tânăr de sub 30 de ani şi diabetul de tip 2, care apare, în general, după 40-50 de ani, şi se asociază frecvent cu obezitatea.
După 65 de ani, 1/3 din populație dezvoltă pre-diabet
În diabetul zaharat de tip 1, se produce o scădere a producţiei de insulină din cauza distrugerii celulelor pancreatice care o produc.
În diabetul de tip 2 apare o rezistenţă la insulină, atât la nivelul ficatului, cât şi la nivelul ţesuturilor. Aceasta are ca rezultat creşterea glicemiei. Acest tip de diabet apare în special la adulţi, şi devine mai frecvent odată cu înaintarea în vârstă. Se apreciază că după 65 de ani, una din trei persoane suferă de o alterare a toleranţei la glucoză – adică un prediabet.
Există familii în care mai mulţi membri dezvoltă diabet. Sunt implicaţi factori care ţin de stilul de viaţă – alimentaţie, exerciţiul fizic, obiceiuri care se dobândesc în copilărie, pe de o parte, pe de altă parte, această încărcătură familială arată că există şi un teren favorizant, care se moşteneşte.
Ceaiul de dud, recomandat în menţinerea glicemei normale
Pe lângă tratamentul prescris de către medicul specialist, tratamentul fitoterapeutic este un excelent adjuvant și ajută la menținerea glicemiei în limite normale, în simbioză cu respectarea alimentației specifice acestei afecțiuni.
HOFIGAL recomandă ceaiul de frunze de afin și ceaiul de frunze de dud, acesta din urmă având un conţinut bogat în fitosterol-glicozide, taninuri, acid aspartic, acid folic, acizi organici, săruri organice de calciu şi săruri minerale, toate acestea conferind acestui ceai proprietăţi hipoglicemiante, astringent-antiseptice, uşor diuretice şi remineralizante.
Ceaiul de dud ajută la menţinerea glicemiei în limite normale prin îmbunătăţirea metabolismului glucidic, a sintezei de glicogen hepatic şi stimularea secreţiei de insulină a pancreasului și este benefic în tulburări ale metabolismului glucidic prin inhibarea şi reducerea absorbţiei glucozei la nivelul intestinului subţire.
Cum se prepară ceaiul de dud marca HOFIGAL
Ceaiul de dud se prepară din 2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apă fierbinte prin infuzare timp de 10-15 minute. Infuzia se consumă neîndulcită, călduţă sau rece, de 2-3 ori pe zi, până la 1 – 2 litri sau ori de câte ori este nevoie.
Acest produs poate fi cumpărat din farmaciile Hofigal și cele naturiste din toată țara sau poate fi comandat online
Articol scris de Fabiana Nicolae
Sursa foto – sewaneeherbarium.wordpress.com