Din categoria repede, simplu, gustos şi sănătos va prezentăm reţeta de crustacee cu miere şi ghimbir.
Pentru aceasta avem nevoie de următoarele ingrediente: 1 morcov, 50 de gr. de muguri de bambus, 4 fire de ceapă verde, o lingură de miere de albine, o lingură de pastă de tomate, o linguriţă de sos de soia, o linguriţă de ghimbir ras, 1 căţel de usturoi zdrobit, o lingură de suc de lămâie, 175 de gr. de creveţi traşi la tigaie în puţin unt, 2 salate verzi cu frunze mai mici pentru ornat, 3-4 boabe de coriandru, sare şi piper.
Mod de preparare:
Tocaţi morcovul în bucăţi de dimensiunea beţelor de chibrit, tocaţi fin ceapă verde şi mai grosier mugurii de bambus după care amestecaţi-le.
Într-o tigaie mare încălziți pe foc mic mierea, pasta de tomate, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul şi sucul de lămâie împreună cu foarte puţină apă. Amestecaţi bine, bine şi lăsaţi să fiarbă.
Adăugaţi legumele tocate şi căliţi-le 2-3 min, apoi crevetele încă 2-3 minute după care luaţi tigaia de pe foc.
Desfaceți salata în foi distincte pe care le clătiţi cu apă şi le lăsaţi la scurs.
Amestecaţi coriandrul în tigaia cu crevete şi adăugaţi sare şi piper după gust. Se serveşte în frunzele de salată şi se ornează cu felii de lămâie şi pătrunjel.
Bon apetit!
Articol scris de Laura Dumitrache
Sursa foto: New York Times