Mărirea buzelor este probabil una dintre cele mai cerute intervenții de chirurgie estetică din ultimii ani.
Dacă ai de la natură buze extrem de subțiri care dezavantajează trăsăturile feței, ori nu sunt bine definite, dar mai ales dacă există o asimetrie între buza superioară și cea inferioară care interferează cu armonia figurii, ori pur și simplu dorești buze pline și frumos conturate, atunci, cu siguranță această intervenție este pentru tine.
În scopul scrierii acestui articol, am fost curioasă să aflu, printr-o mică anchetă de opinie făcută ad-hoc printre prieteni, colegi, rude sau cunoștințe, cum definesc oamenii buzele frumoase.
Buzele senzuale sunt în armonie cu restul feței
”Să fie senzuale, un pic mai pline, dar nu exagerat de mari, așa cum vedem tot timpul pe stradă!”, ”eu, unul, nu aș săruta o gură care arată umflată ca după o infecție”, ”pentru mine buzele frumoase sunt senzuale, cărnoase, ușor răsfrânte”, au spus câțiva, dar cei mai mulți mi-au oferit un răspuns tras la indigo: ”să fie în armonie cu restul feței!”
Personal, după standardele mele de frumusețe consider că o intervenție de augmentare a buzelor, practic ar trebui să treacă neobservată. Doar să constați că femeia respectivă a dobândit un plus de senzualitate, de feminitate, dar pur și simplu să nu-ți dai seama care e quelque chose-ul.
Prin educație și informare, înfrumusețarea aduce calitate vieții
Dar cum obții o modificare subtilă, atingerea delicată a frumuseții, armonia neostentativă? De unde știi cum trebuie procedat?
”Pacientul, fie femeie, fie bărbat – pentru că trebuie spus că și aceștia fac același tip de intervenții – nu știe, dar treaba noastră este să facem o informare corectă și completă, cu alte cuvinte educație estetică. Înfrumusețările, indiferent că sunt obținute cu bisturiul sau cele complet neinvazive, trebuie să aducă calitate vieții și confort psihologic. Nu degeaba deviza noastră este ”good beauty”, pentru că principiul care mă călăuzește este acela de a efectua îmbunătățiri estetice, la orice nivel ar fi ele, exclusiv în avantajul pacientului.
Ca medici specialiști noi nu livrăm doar servicii estetice, ci ghidăm pacientul pas cu pas în dobândirea celei mai bune imagini fizice, fără ca acest lucru să-i afecteze sănătatea.
Dimpotrivă, făcând ajustările potrivite nevoilor sale, generăm un plus de sănătate fizică sau psihică pe lângă beneficiul estetic deja obținut. Vă spun cu toată responsabilitatea: cei mai mulți colegi de-ai mei, cel puțin cei pe care îi cunosc eu, nu vor ceda în fața insistențelor unui client care exagerează vădit. Dimpotrivă, vor aduce cele mai bune argumente pentru ca pacientul să înțeleagă inutilitatea respectivului demers și felul în care-l va afecta pe viitor. Este firesc să procedezi așa când ai dragoste și respect față de meserie!”– descrie cu convingere dr. Dana Miricioiu.
De ce este cea mai cerută procedură estetică?
”Simplu – răspunde interlocutoarea noastră – pentru că odată cu vârsta, forma, conturul, simetria, dar mai ales volumul se modifică, și nu în bine! Apare deshidratarea, ridurile de pe buza superioară își arată cu cruzime crevasele – mai ales dacă fumezi de mulți ani – colțurile gurii se lasă sau se întorc spre interior. Sigur că armonia întregii figuri are de suferit, persoana devine nemulțumită de modul în care arată, își poate pierde încrederea în sine dacă nu se poate accepta, iar toate aceste sentimente pot antrena o depresie în toată regula.
De ce vedem totuși buze atât de urâte în urma unor intervenții?
Mărturisesc, ca femeie, este un aspect care mă deranjează vizual. Uneori modificările sunt atât de mari, încât sincer, nici nu mă pot uita în ochii interlocutoarei mele dacă buzele seamănă cu un cioc de rață. Zâmbetul devine grimasă, râsul se strecoară chinuit, dicția are și ea de suferit și totul devine ciudat. Nu este stilul meu să ocolesc întrebările neplăcute, așa că îi adresez Danei Miricioiu întrebarea de mai sus.
”Motivele sunt multe și o să le explic pe scurt, atât cât ne permite spațiul articolului.
Uneori, augmentarea buzelor nu se face de către medicul estetician. Poate că se face într-un cabinet fără licență de către o cosmeticiană – nu vă mirați, e mai frecvent decât s-ar crede! Alteori de către medici de alte specialități inclusiv stomatologi, în timp ce standardul impune ca procedura să fie realizată de către medicul estetician, anume competent.
Apoi, există clientul foarte imperativ, care dorește intervenții estetice extreme, de pildă buze extrem de mari, iar ca să fie convingător vine și cu poza vreunei celebrități. Reiterez faptul că nici un medic estetician care se respectă nu cedează presiunii clientului său, dacă socotește că acest lucru îi produce mai mult rău decât bine. Pentru rezultate bune niciodată nu ar trebui să se folosească mai mult de 1 mililitru, dar trebuie spus că în practică uneori se injectează și câte trei!
Solicitanții trebuie să știe că și calitatea acidului hialuronic folosit generează un rezultat diferit. Pe piața mondială sunt sute de formule de acid hialuronic, de diverse calități și prețuri. Dacă prețul solicitat este mult sub prețul pieței, clientul ar trebui să se întrebe de ce!” – conchide dr. Miricioiu.
Dr. Dana Miricioiu, specializată în chirurgie plastică și membră a “American Academy of Anti-Aging” a introdus în Romania tehnici noi de menținere a sănătății pielii prin intervenții laser. La clinica sa, se lucrează cu cel mai performant tip de laser din lume, folosit în tratamentele estetice. Performanțele clinice obținute cu acesta și siguranța pacientului sunt două dintre caracteristicile care îl disting între echipamentele de pe piața de profil, la ora actuală.
Dr. Dana Miricioiu colaborează de foarte mulți ani cu o echipă de medici, chirurgi plasticieni, anesteziști, medici specializați în boli de metabolism și nutriție, pentru a răspunde personalizat tuturor nevoilor pacienților.
Dorești să faci o rezervare pentru consultație la dr. Dana Miricioiu?
REZERVĂ ACUM!
Interviu realizat de Adriana Caranfil