Cu mulţi ani în urmă m-a uimit mărturia unei doamne care, în disperare de cauză, luptându-se cu cancerul fără a avea speranţe prea mari, începuse o dietă cu hrană vie.
În paralel continua și tratamentul medical. După vreo două luni organismul ei a început să se cureţe, elimina urdori de peste tot, toate reziduurile pe care corpul ei le acumulase de-a lungul timpului erau eliminate, ocazie cu care apărea o stare de bine.
A învins cancerul cu ajutorul hranei vii, iar mărturia ei se alătură celor care au trecut prin procese similare.
Dar ce este hrana vie?
Toate alimentele nepregătite termic intră în această categorie. Legumele şi verdeţurile proaspete, sucurile de fructe, germenii şi lăstarii, algele, toate produsele murate în saramură, toate produsele stupului, fructe uscate.
Alimentele crude sunt considerate vii pentru că păstrează conţinutul de enzime, numite şi “scânteile vieţii”. Enzimele metabolice fac parte din fiecare celulă, în jur de 5 milioane de sarcini pe minut sunt îndeplinite de aceste minuscule părţi de viaţă. Cu timpul şi înaintarea în vârstă, aceste enzime se reproduc din ce în ce mai puţin, de aceea o hrană sănătoasă, care aduce propriul aport de enzime, este binevenită.
Enzimele digestive sunt cele care asigură o bună digestie, adică o absorbţie corespunzătoare a substanţelor şi o eliminare perfectă a reziduurilor. Fiecare tip de aliment are nevoie de anumite enzime care să-l descompună în cadrul procesului de digestie. Cu cât alimentele sunt mai proaspete, mai naturale, nepregătite termic, cu atât enzimele lucrează mai puţin şi procesul de descompunere este mai lent.
Studiile arată că după vârsta de 70 de ani, procentul de enzime în organismul nostru este cu 30% mai mic, lucru care explică şi apariţia multor boli, corpul nu mai este atât de bine apărat, imunitatea scade şi toate procesele biologice se îngreunează. Hrana vie este, de aceea, un ajutor extraordinar, un surplus de enzime ce poate opri inevitabila deteriorare produsă în timp.
În dieta noastră alimentară ar trebui să fie măcar 50% hrană vie. După cum se știe, numărul de longevivi sănătoşi este foarte mare în Japonia, în Italia etc, în ţări unde dieta alimentară este bazată pe acest tip de alegere.
Articol scris de Iuliana Zamfir