E toamnă, suntem mai ocupați ca oricând, ziua e mai scurtă și avem nevoie de inspirație pentru a găti repede, gustos și echilibrat pentru noi și familia noastră.
Cum oul nu poate lipsi în nici o zi din meniul nostru, indiferent de forma în care îl consumăm, mâncat ca atare sau înglobat în alte preparate, îți prezentăm trei rețete în care poți folosi acest ingredient.
Despre calitățile nutritive ale oului găsești amănunte aici.
Dacă dorești și alte informații utile despre ouă, accesează site-ul fermei Aviputna al cărei brand de ouă ”Din Ogradă” a devenit sinonim cu alimentația sănătoasă și gustul distinct, bogat, bun.
Salată texană de ouă
Pentru această salată care poate fi mâncată la orice masă a zilei ai nevoie de 3 ouă tari, o cutie de porumb dulce, 200 grame cașcaval tăiat în cuburi de mărime potrivită, un iaurt grecesc de 200 de grame. Se amestecă toate ingredientele și se potrivește de sare și piper. Se poate servi pe fâșii de andive stropite în prealabil cu zeamă de lămâie ca să nu oxideze.
Salată de ouă și castraveți murați
Nu-ți trebuie decât 3 ouă, o roșie uscată, 2 castraveți murați mici, o ceapă de mărime mică tăiată solzișori, asezonare cu sare și piper după gust. Se fierb ouăle. Se taie în bucăți medii ingredientele, se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline, se asezonează. Asta e tot!
Salata de ouă și avocado
Fierbeți 4 ouă până devin tari, tăiați în cuburi fructul de avocado, adăugați opțional o ceapă mică roșie tăiată solzi, un iaurt mic grecesc, zeama de la o jumătate de lămâie, o linguriță de muștar, sare, piper negru măcinat. Din iaurt, muștar, suc de lămâie și condimente pregătește sosul pe care-l vei adăuga peste ouăle tăiate cuburi, apoi pui ceapa. Dai la frigider pentru o jumătate de oră! Merge perfect cu pâine prăjită.
Articol scris de Iuliana Zamfir