Toxinele care se acumulează în organism datorită unei funcţionări leneşe a ficatului, al intestinelor sau rinichilor pot crea nenumărate probleme grave de sănătate. Tot ceea ce consumăm conţine o doză de substanţe mai mult sau mai puţin toxice, pe de altă parte în perioadele de stres sau neplăceri majore, organismul nu funcţionează corect şi nu elimină ceea ce în mod normal reuşeşte să elimine.
Substanţele toxice se adună, în primul rând, pentru că le asimilăm din alimente, din băuturi sau medicamente.
De aceea, periodic, este bine să realizaţi o depurare şi detoxifiere cu mijloace naturale şi eficiente.
Limonada despre care vorbim este nu numai eficientă, dar şi plăcută la gust, conferă energie şi restabileşte echilibrul sistemului digestiv.
Cum prepari limonada detoxifiantă cu ghimbir şi mere
- două meri mari, verzi
- lămâie mare
- linguriţă ghimbir ras
- apă
Se taie merele bucăţi, se curăţă de sâmburi şi se dau la blender împreună cu sucul de lămâie şi ghimbirul, se adaugă apă şi vreo două cuburi de gheaţă.
Este indicat să se consume dimineaţa, pe stomacul gol, pentru a fi eficientă.
Cum curăță organismul această băutură?
Datorită elementelor sale:
- ghimbirul este cunoscut în lume din cele mai vechi timpuri, este folosit în medicina chineză şi ayurvedică datorită faptului că întăreşte imunitatea şi luptă împotriva radicalilor liberi;
- lămâia, în afară de aportul de vitamina C, este depurativă şi elimină toxinele, combate răceala şi gripa;
- merele sunt bogate în quercetină, un element care combate îmbătrânirea prematură a celulelor.
Această băutură are şi efecte asupra digestiei, ajută la micşorarea colesterolului din sânge şi este un excelent aliat al sănătăţii.
Nenumărate motive pentru a o prepara şi consuma câteva zile la rând, mai ales înainte dar și în timpul zilelor geroase de iarnă.
Articol scris de Iuliana Zamfir