Oraşul fără leagăne

Comments (11)
  1. Lamiita Durac says:

    Mi-au venit in minte cateva versuri dintr-o melodie a Mirabelei Dauer “Ne-ar trebui, O mie de ani sa recladim ,Ce-am sfaramat aseara , Cu despartirea noastra…… ” si cred ca tot 1000 de ani ne-ar trebui si noua sa ne civilizam , ptr ca tine de civilizatie in primul rand .

  2. spuma says:

    pacat ca ne batem joc de ceea ce s-a facut si generatiile ce vin sufera

  3. suzana suzy says:

    crud tot ceea ce se intampla

  4. Tolea nicoleta says:

    pacat

  5. suzana suzy says:

    Foarte interesan articolul , dar lasa umbre de tristete !

  6. Goleanu Anisoara says:

    Nu e vinovat Ceausescu ca ne-a construit case, fabrici si uzine si noi n-am stiut sa le pastram?!Lamiita Durac a pus punctul pe “i” cu citatul ales.

  7. Agache Lucica says:

    Orasul fara leagane-un oras industrial construit in graba,oras din care nu lipsea casa de cultura cu activitatile frumoase facute atat de cei mici cat si de cei mari,bibliotecile in care stateai la rand sa poti lua o carte pe care doreai s-o citesti,cinema,eram dornici sa mergem sa vizionam un film,acum totul e daramat in nestire,numeni nu s-a gandit cu cata truda au fost ridicate toate acestea.Au ramas blocurile mici si nevopsite,cu alei pline de gunoaie,gropi si multi ciini vagabonzi.Casele de cultura adapostesc birouri Xerox,Western Union si mici magazine de unde nu prea poti cumpara multe.Nu mai sunt parcurile de altadata cu copaci umbrosi,flori si desenele facute de copii cu creta colorata.Totul este abandonat fara banci,fara leagane si fara viata.

  8. Goleanu Anisoara says:

    Stiu cateva orase care, in vremea lui Ceausescu erau pline de viata si acum,pustii si cu ruinele fabricilor de altadata, pline de ciori si sobolani.Pline de someri.Goale de zambet!Fabricile s-au inchis, oamenii au plecat incotro au vazut cu ochii,pentru a-si intretine familia.Nu e de vina Ceausescu! Sa cautam vinovatii si sa-i obligam sa plateasca! Greu…

  9. Aghinitei Maria says:

    Da, orase multe construite si fabrici si parcuri in timp record. Dar interesul unor “binevoitori”straini a fost sa:SE DISTRUGA TOT!
    Acum e usor sa spunem ca nu sunt oameni gospodari, dar cand nu mai au nicio sansa si copii le plang de foame, ce ar putea sa faca: sa ingrijeasca copacii din parc? (SIGUR CA DEPRESIA A PUS STAPANIRE PE SUFLETELE LOR!)
    Este usor sa punem etichete chiar sieu fac partew uneori din aceasta categorie, caci obisnuiam sa-i categorisesc pe arabi ( din ce am citit si vizionat despre ei) ca fiind lenesi. Dar cand a inceput si la noi sa fie veri caniculare cu 40 de grade si abia puteam respiram: I-AM INTELES PE DEPLIN !.

  10. kamy kamytza says:

    Şi eu sunt de părere că Ceauşescu nu a fost chiar atât de rău pe cât s-au străduit cei care îi făureau imaginea. De altfel, eu cred că românii au fost pregătiţi încă din anii 80, prin lipsa bunurilor de larg consum din magazine, lipsa căldurii sau a luminii, concomitent cu efortul uriaş de a plăti datoria ţării, pentru situaţia catastrofică care se petrece de peste 20 ani la noi în ţară. Şocul a fost mare, efectul fiind cele peste 5 milioane de români care şi-au părăsit ţara.

  11. (puiu) barbalata mirela says:

    Corect, este nevoie sa fim civilizati. Dar nu suntem pentru ca nu vrem. Aud mereu in jurul meu ca pe vremea lui Ceausescu era mai bine. Am aproape 40 de ani. Eram un copil la Revolutie, dar stiti ce? Eu nu cred ca era mai bine. Da, aveam locuri de munca, aveam casa. Din punctul asta de vedere era bine. Dar eram manipulati (ca acum de altfel). Diferenta este ca atunci nu stiam de asta dar acum stim si ne complacem.
    Da erau parcuri, verdeata, locuri de joaca. Dar mie blocurile nu imi placeau. De ce? Pentru ca totul era gri, negru sau alb. Asa era si viata noastra. Copiii erau fericiti pentru aveau o copilarie de vis dar cand ajungeau maturi????!!!
    Cand mai spunem ca Caeusescu a facut mult bine, sa stam 5 minute sa ne gandim la cei care au murit in puscarii, in chinuri….si nu pentru ca au furat sau au omorat (astia dupa ani erau eliberati si incadrati in munca…..obligat trebuia sa ii acceptam ).
    Dar, la urma urmei ce stiu eu.?????? eram doar un copil.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …