Graniţele nu mai sunt o problemă, românii călătoresc ori ca turişti, ori pentru că trăiesc şi muncesc în toate colţurile lumii.
Cei care se hotărăsc să vadă şi să cunoască măcar un pic din frumuseţile altor ţări se trezesc deseori în dificultate, nu cunosc limba, desigur, se orientează dificil, iar când e vorba să mănânce la restaurante habar nu au ce li se pune în farfurie.
De aceea, iată o reţetă foarte răspândită în Spania, un fel de mâncare uşor de făcut şi acasă, prepararea e rapidă şi rezultatul e hrănitor: ouă ochiuri spaniole.
Ingredientele pentru patru porții de ochiuri spaniole
- 4 ouă proaspete;
- două sau trei cepe potrivite;
- jumătate kilogram de cartofi;
- trei cârnaţi chorizo dar, dacă nu-i avem, putem folosi cârnaţii noştri afumaţi, picanţi. Cârnaţii chorizo, de tradiţie culinară spaniolă, sunt doar condimentaţi cu boia picantă şi coriandru, se găsesc proaspeţi, uscaţi sau afumaţi.
Mod de pregătire
- se curăţă ceapa şi se taie mărunt, apoi se căleşte într-o tigaie încăpătoare, în ulei de măsline;
- se curăţă cartofii şi se taie după plac, în felii precum cei pai sau în cuburi, se adaugă peste ceapă;
- se mişorează focul, se pune capac deasupra şi se lasă până când şi cartofii sunt moi şi încep să se aurească;
- se scot cartofii şi ceapa pe un platou;
- separat se pregătesc ouăle ochiuri, spaniolii le fac moi în mijloc şi cu albuşul crocant;
- ouăle se aşează peste pătura de cartofi şi ceapă, se adaugă împrejur cârnaţii tăiaţi felii.
Energie curată, mai ales dacă toate ingredientele sunt de prima calitate.
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vizualizări total 843, Vizualizări azi 1