Cea mai simplă modalitate de a pierde în greutate este reducerea aportului zilnic de calorii. Dar ce să mănânci ca să te simți sătul, să ai energie și în același timp să asiguri corpului nutrienții necesari să funcționeze la parametrii optimi?
Mănâncă ouă! Fierte, de preferință!
Nutriționista Eviana Trandafir spune că cea mai bună, la îndemmână și accesibilă opțiune o reprezintă ouăle:
”Nu e nici o îndoială, sunt printre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți consuma, beneficiul fiind dublat de numărul mic de calorii. Doar 78 pe ou! În special, gălbenușurile sunt deosebit de hrănitoare și incredibil de nutritive datorită conținutului ridicat de proteine.
Dar de ce este important să mâncăm proteine încă de la prima masă a zilei?
Pentru că acestea reduc pofta de mâncare și cresc senzația de sațietate, în comparație cu alimentele care conțin mai puțin proteine. Astfel, se reduce aportul de alimente în timpul meselor ulterioare.
Prin adăugarea unei porții generoase de legume – roșii, castraveți, ardei gras – alături de 2 ouă fierte, puteți avea o masă completă pentru doar aproximativ 300 de calorii. Cine vrea să slăbească trebuie să știe că a te simți satisfăcut din punct de vedere alimentar nu este doar o problemă de cât mănânci, ci si o problemă de ce fel de mâncare să alegi, ouăle fiind alegerea cu care nu greșești. Rețineți că, dacă prăjiți ouăle în ulei sau unt, adăugați aproximativ 50 de calorii pentru fiecare linguriță folosită. Deci, mai bine optați pentru ouăle fierte!
Ouăle sunt în topul indexului sațietății
Același lucru îl confirmă și specialiștii Aviputna, ferma care produce ouă sub brandul ”Din Ogradă”:
”Ouăle se situează în top pe o scară numită indexul sațietății. Aceasta evaluează cât de bine te ajută un aliment să te simți plin de energie și să reducă nevoia de calorii la mesele ulterioare.
Aportul de proteine la un număr mic de calorii, grăsimile sănătoase și bogăția de vitamine și minerale esențiale fac din ou unul dintre cele mai sănătoase alimente, îndeosebi dacă este consumat la micul dejun. Organismul utilizează cu ușurință proteina din ouă pentru întreținere și consumă energie pentru metabolizare, ceea ce în ultimă instanță înseamnă ardere de calorii. Alături de alte alegeri bune în ceea ce privește dieta și stilul de viață, te ajută să-ți menții controlul greutății, factor important pentru starea de bine și sănătate” au conchis aceștia.
Articol scris de Fabiana Nicolae