”Bineînțeles că pentru o sănătate de fier copiii trebuie hrăniți cu ouă, în caz contrar riscăm să-i privăm de alimentul cu cele mai bogate proteine calitative, subliniază specialiștii fermei Aviputna Golești, care a fost premiată la Bruxelles pentru gustul ouălor produse aici.
Lista proprietăților acestui aliment este foarte lungă, dar am vrea să accentuăm că oul este unul dintre puținele alimente care conțin vitamina D.
De ce au nevoie copiii de vitamina D?
Mamele știu deja că fără ea nu este posibilă creșterea și remodelarea osoasă, fiind capabilă să prevină rahitismul la copii. Adăugăm că descoperirile recente de biofizică, medicină și fiziologie au evidențiat cu prisosință că deficitul de vitamina D îl poate împiedica pe copil să ajungă la înălțimea pe care este programat s-o atingă! Organismul copiilor în creștere beneficiază de nenumărate reacții atunci când se consumă ouă, acestea asigurând sănătatea sistemului imunitar și reglarea creșterii celulare – punctează specialiștii care știu totul despre ouă de la Aviputna Golești, creatoarea brandului ”Din Ogradă”.
Cum faci o omletă numai din gălbenuș
Oul contribuie la sănătatea copiilor noștri și de aceea recomandarea mea merge în sensul de a-l introduce în meniul acestora cât de devreme: la aproximativ un an albușul, și în jur de 8-9 luni gălbenușul. Acesta este bogat în cupru, magneziu și seleniu și vitamine extrem de importante pentru sănătate cum sunt A, D, E și K – susține și nutriționista Eviana Trandafir.
Pentru o omletă gustoasă și sănătoasă pentru copilul de peste 8 luni, ai nevoie de două gălbenușuri de ou care au fost separate în prealabil de albuș. Bate-le într-un bol cu formula de lapte a copilului sau cu o lingură de lapte integral.
Pune o linguriță de ulei de măsline într-o tigaie mică și gătește la foc mediu până când este gata. Dacă ai și legume fierte în prealabil, puțin morcov de exemplu, se taie în cubulețe mici și se adaugă acestui amestec.”
Vrei să descoperi și alte rețete cu ouă? Citește și articolul Din Ogradă – brandul premiat pentru gust și calitate – ne recomandă ouă în sos de roșii. publicat aici.
Articol scris de Adriana Caranfil