VIAȚĂ ȘI OAMENI

Poveste care nu se spune

oameni-cu-dizabilitati
Previous ArticleMame, soacre şi copii
Comments (4)
 1. Andrei says:

  Da, povesti care DOAR LA NOI NU SE SPUN! Pentru ca ne lipseste educatia si compasiunea! Pentru ca avem mentalitatea comunista, daca nu esti gras si frumos, adica sanatos si vartos, APT DE MUNCA SI FERTIL, n-ai ce cauta in lume, in societate, in… viata! Comunistii ii izolau si paraseau pe cei cu handicap sau firavi, ii abandonau in camine, societatea, oamenii ii aratau cu degetul, radeau de ei, ii discriminau. Si exact asa suntem si azi: O RUSINE!
  In timpul asta, in lumea civilizata, acolo unde copiii, perosnele cu dizabilitati sunt incurajate si sprijinite sa-si depaseasca conditia, unde acesti oameni sunt sprijiniti finanaciar de stat, de oameni de stiinta, de medici, de familie, de prieteni, de trecatori, lucrurile, oamenii ajung asa, sa aiba succes, sa fie mandri de ei, sa traiasca ca orice om si sa aiba drepturi ca toti oameni. Asa:

  https://www.ted.com/talks/aimee_mullins_prosthetic_aesthetics?language=ro

  1. Luiza-Adriana Grama says:

   Ai mare dreptate în ceea ce spui, Andrei. Oamenii se sperie de tot ce este ieșit din tipare și de multe ori reacționează greșit „dăruind” acea doză de milă de care nimeni nu are nevoie. Dacă atunci când ascultăm o poveste de viață ne grăbim să vedem doar partea goală a paharului înseamnă că nu am înțeles nimic din tot ce s-a spus. Dacă nu există un drum de la minte la inimă poveștile sunt spuse în zadar. Suntem încă la început, noi românii, și abia învățăm să ne schimbăm felul de a gândi, învățăm că stă în puterea noastră să schimbăm unele situații care par imposibile. Limitarea în gândire nu duce decât la limitarea acțiunii. Îți mulțumesc pentru curajul de a spune ce gândești.

 2. Teodora says:

  De unde se pot comanda volumele de poezi?

  1. Luiza-Adriana Grama says:

   Bună ziua, Teodora ! Mi-ar fi plăcut tare mult să pot da numele unei librării sau măcar o adresă unde se pot găsi cărțile mele de poezii, dar nu pot face asta. Cum editarea și tipărirea lor au fost daruri care mi-au fost făcute numărul limitat de exemplare s-a epuizat de mult timp și o reeditare este încă peste puterile mele financiare. Dar în format electronic, dacă dorești, ți le pot trimite cu mult drag dacă îmi dai un semn la adresa de e-mail:
   grama_luiza@yahoo.com
   Mulțumesc din inimă pentru interesul arătat poeziilor mele. Un gând bun pentru tine.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …