Da, știu, de prea multe ori te-ai învinovățit că ai dat iama într-un desert cu blat și cremă, care mustea de sirop de zahar.
Prepară această prăjitură într-o tăviță pe care s-o ții permanent în frigider. Dacă vrei cantități mai mari, înmulțește cantitățile de mai jos de câte ori este nevoie. Cu puține calorii, dar sănătoasă și consistentă te va ajuta să treci peste nevoia presantă de dulce și poate fi considerată o masă în sine.
Unde mai pui că tăiată în pătrățele mici și ambalată în hârtie pergament o poți mânca și atunci când ești în trafic, dar și în timp ce alergi cu degetele pe tastatura ca sa onorezi dead-line-ul care tocmai ți-a fost trasat, ori dacă nu mai ai timp să iei un mic dejun adevărat care să te ajute să înfrunți ziua luuuungă ce se așterne în fața ta.
Ingrediente:
- un pachet de curmale de bună calitate – ai grijă să nu fie prea deshidratate
- 100 grame migdale măcinate sau nuci
- 3 linguri de cacao
- 2 linguri cu vârf de ulei de cocos
- sucul unei portocale
Sper că ai un blender de putere mare!
În acest caz mixează bine toate ingredientele până devin o pastă. Așeaz-o într-o tavă de dimensiuni potrivite. Formează niște pătrate cu ajutorul cuțitului. Asta e tot.
Ai obținut o prăjitură sănătoasă, hipocalorică și foarte accesibilă ca preț.
Bucură-te de ea cât mai des și nu va mai fi nevoie să treci pe la cofetăriile din cartier, în căutare de ’’ceva bun’’! Și care îngrașă…
Articol scris de Iuliana Zamfir