Prelungește-ți viața! Înlocuiește zahărul alb!

Banner Film Experience

Marele bio-energo-terapeut român Valeriu Popa,  despre care poți citi în cartea ’’Din tainele unui inițiat român’’, postată pe site-ul AQUI AHORA  aici, a dus o bătălie de educare a oamenilor sănătoși și bolnavi,  legată de folosirea zahărului pe care îl numea  ’’moartea albă’’. Era prima recomandare pe care o făcea pacienților săi, bolnavi de cancer, SIDA, diabet și-l incrimina ca fiind una dintre substanțele care provoacă cea mai mare aciditate a organismului, socotită a fi prima cauză a tuturor bolilor.

Studiile din ultimii ani despre legătura zahărului cu epidemia de obezitate se strâng în vrafuri,  în timp ce comercianții găsesc metode din ce în ce mai sofisticate de a-l introduce peste tot, de la medicamente până la guma de mestecat, de la piureurile pentru bebeluși până la conservele de carne.

Hiperactivitatea, memoria slabă și dificultățile de învățare la copii, au fost inițial legate de intuiția corectă că sunt cauzate de consumul de zahăr și apoi demonstrată științific, prin studii pe populații mari. Consumul de zahăr alb este găsit vinovat și pentru instalarea depresiei, dar și pentru boala mintală. Studiile recente au confirmat și legătura dintre zahăr și cancer, ca să nu mai vorbim de diabet sau bolile arteriale. Mulți obișnuiesc să spună că nu consumă zahăr, gândindu-se că nu mănâncă prăjituri, fără să pună la socoteală băuturile acidulate,  în care cantitatea de zahăr este imensă, conservele de toate tipurile, fast-food-ul, produsele de patiserie de orice fel, etc.

Ești deja convins că zahărul trebuie aruncat din dulapul de bucătărie? Ai decis că vrei să renunți la consumul de zahăr alb și ești gata să-l înlocuiești cu altceva? Specialiștii AQUI AHORA te ajută să găsești una sau mai multe variante pe gustul tău.

Georgiana Savu, nutriționist, ne ajută să găsim ceea ni se potrivește. Există multe variante pe piață, dar nu toate sunt acceptabile. De fapt, din cauză că există mulți substituenți, există o și mai mare confuzie. Oamenii trebuie să fie atenți să nu înlocuiască zahărul alb cu produse la fel de nocive, de sinteză, care sunt vândute sub promisiunea unui marketing mincinos. Nevoia de dulce este naturală și putem să ne-o satisfacem cu alimente cu valoare nutritivă reală și cu un gust mult mai interesant ca al zahărului:

Stevia. Este o campioană a gustului dulce cu indice glicemic și caloric 0, dar cu o putere de îndulcire de 250 ori mai mare decât a zahărului! Este considerată un superaliment și poate fi folosită fără probleme inclusiv de către diabetici. Îți recomand pudra de stevie, cumpărată din magazinele de profil. Ai grijă ca eticheta să indice clar că înăuntru se află stevie și nu vreo altă combinație dăunătoare.

Zahărul de mesteacăn. Nu lipsește din bucătăria popoarelor nordice. Poate fi consumat inclusiv de diabetici întrucât are un indice glicemic foarte mic, dar este destul de caloric.  Fii zgârcit cu folosirea lui în cafea, ceai sau în alte preparate de casă, întrucât poate avea efect laxativ.

Sirop de arțar. Conține potasiu, calciu și fier ușor asimilabil de către organism. Atenție cât folosești, căci are un indice glicemic ridicat, dar diabeticii să nu-l evite, deoarece inhibă unele enzime neprietenoase pentru ei.

Zahăr integral. Este un zahăr de trestie, foarte bogat în minerale –calciu, magneziu, fier – și ceea ce-l face interesant este faptul că previne cariile, deci ți-l recomand mai ales dacă ai copii.

Mierea. Bineînțeles, mierea! Cea mai bună din toate dacă nu ai diabet! Mă refer la mierea brută cu o putere de îndulcire de câteva ori mai mare ca a zahărului alb. Cumpără un produs bio dacă se poate, pentru a beneficia cu adevărat de calitățile sale inestimabile, însă ține seama de faptul că și aceasta are indice glicemic mare, prin urmare nu exagera. Nu o pune în alimente și băuturi fierbinți, și în nici un caz n-o folosi la prăjiturile de casă, întrucât transformă întregul preparat într-unul acid, deci nociv.

Nu folosi aspartam, care este utilizat la scară mondială, în ciuda faptului că se cunosc prejudiciile pentru sănătate. Dă risc de cancer, diabet, naștere înainte de termen și aș putea continua, dar cred ca am fost suficient de convingătoare. Nu vreau să sperii, vreau ca oamenii să facă alegeri inteligente. Aș vrea să nu mai văd niciodată ’’eleganta’’ cutiuță cu pastile de aspartam lângă cafeaua de dimineață. În mod greșit se crede că este o alternativă sănătoasă pentru zahărul alb, dar nu este nici pe departe așa!

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

  1. suzana suzy says:

    Zaharul brun se extrage din trestia de zahar si este cristalizat o singura data. Este alcatuit din cristale acoperite cu melasa care ii confera aspectul brun si este mult mai sanatos !

  2. Mihaela Bontas (Sofica) says:

    am renuntat de cativa ani sa folosesc zahar alb, in favoarea zaharului brun, si din cand in cand mai indulcesc si cu miere.

  3. eugstan says:

    da, numai ca toti acesti indulcitori sint scumpi pt f multi oameni in afara de faptul ca nu se gasesc pe toate drmurile – LA INDEMINA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 12 =