Primele biserici creştine – pelerinaj

Previous ArticleMi-aş dori să fiu cutie!
Comments (14)
 1. suzana suzy says:

  Pe lângă aceste mărturii, deosebit de importante pentru aflarea modului în care trăiau creştinii primelor veacuri, a diferitelor picturi profunde descoperite aici, Biserica „Sfântul Sebastian“ se mândreşte cu încă un lucru, care pare desprins din legenda întemeierii Bisericii din Roma şi a martiriului Sfântului Apostol Petru.

 2. Goleanu Anisoara says:

  Biserica “Sf.Petru” este o alta bijuterie arhitecturala a Romei,cu care se mandreste.Are si de ce!

 3. Gabriela Palade says:

  Edificii si locuri sfinte, incarcate de istorie si de spirit crestinesc. Am vizita biserica ST PAOLO FUORI LE MURA si-mi amintesc cu drag cat m-a emotionat…incepand chiar cu statuia Sf Pavel, mare, impunatoare in fata bisericii. Interiorul este deosebit, sunt prezente doua randuri de coloane de marmura,iar pe marginea superioara a peretilor, de jur imprejur, sunt pictate chipurile tuturor papilor din istoria Vaticanului.In fata altarului, pe un plan inferior, coborand cateva scari, este expus lantul cu care a fost legat Sf Pavel,prizonier la Roma, cat si o parte din piatra de mormant ale Sfantului.Merita vazuta,personal m-a emotionet mai mult decat St Pietro,de aceea va racomand sa n-o evitati chiar daca este situata mai la periferie si mai incomod de ajuns.
  Sarbatori fericite tuturor!

 4. suzana suzy says:

  Un pelerinaj profund ortodox, intr-o Italie care a pierdut de mult dreapta credinta, dar careia Domnul i-a ingaduit totusi sa-I pastreze, de secole, cele mai valoroase sfintenii…

 5. suzana suzy says:

  Practica este moştenită de la iudei, biserica creştină luând locul templului sau si apar primele biserici creştine,

 6. Agache Lucica says:

  Primele biserici rasarite odata cu primele legiferari ale noii religii,au fost la Roma,unde bate si inima crestinismului.Biserica Sf.Petru este o bijuterie arhitecturala cu care Roma se mandreste.Aici se afla grupul statuar-Moise-al lui Michelangelo.De aproape 2000 de ani aceste locuri sunt reper spiritual si leagan al rugaciunii.

 7. Goleanu Anisoara says:

  La Roma s-au construit primele biserici crestine unde oamenii sa se duca pentru a de ruga . Bisericile nu sunt numai locuri de inchinaciune dar sunt pictate cu mare arta,devenind adevarate comori ale spiritualitatii.

 8. Aghinitei Maria says:

  Primele biserici crestine aparute la perifeeria Romei erau austere, au luat treptat locul fastuaselor temple romane (facute pt. a insufla respectul strainilor si totodata teama).
  Aici vedem cu cata credinta s-au rugat primii crestini si astazi unele au fost incluse in bisericele mari si fastuose ca un OMAGIU ADUS MUNCII SI SUFERINTII LOR.
  Maretia bisericilor din Roma este vestita! Un pelernaj pe care toti vizitatorii Romei ar trebuii sa-l faca!

 9. Rodica Granpier says:

  Sper sa ajung intr-o buna zi la Roma sa vizitez aceste locuri pline de istorie <3

 10. Rodica Granpier says:

  Despre Roma s-ar putea vorbi la nesfârşit și parcă tot ar mai fi ceva de spus.Se pot preda infinite lecţii de istorie care să aibă ca subiect principal acest oraş – cetate născut parcă să dăinuie pentru totdeauna. Deși ruinele sale sunt tocmai dovada ne-veşniciei Romei, timpul nu face decât să nască alte şi alte ruine care, prin continuitate, tot vor dăinui – veşnic.

 11. Aghinitei Maria says:

  La Roma ,unde strajuiau vestitele temple inchinate zeilor romanilor , s-au construit la periferie bisericile crestine, unde crestinii prigoniti se rugau . Bisericile nu sunt numai locuri de inchinaciune dar sunt pictate cu mare arta,devenind adevarate comori ale spiritualitatii. Aici vedem cu cata credinta s-au rugat primii crestini si astazi unele au fost incluse in bisericele mari si fastuose ca un omagiu adus suferintii lor.Maretia bisericilor din Roma este vestita! Un pelernaj pe care toti vizitatorii Romei ar trebuii sa-l faca! Roma este un oras superb si imi pare rau ca nu pot sa fac acest pelerinaj !

 12. nastase gabriela says:

  primele biserici crestine au fost si trebuie considerate in continuare adevarate centre ale crestinismului, dar din pacate cel putin in Romania, crestinismul a fost transformat intr-o afacere

 13. Agache Lucica says:

  In Roma primele biserici crestine atrag ca un magnet.Biserici,catedrale,locuri sfinte,lumina,arta istorie este inceputul unei lumi noi.Aceste locuri mari sau mici ne modeleaza sufletul,ne transforma,gandindu-ne ca au fost oameni care s-au sacrificat pentru o idee.

 14. Aghinitei Maria says:

  Primele biserici crestine sunt importante pentru aflarea modului în care trăiau creştinii primelor veacuri si pt. diferitele picturi descoperite aici :Biserica „Sfântul Sebastian“ se mândreşte cu încă un lucru, care pare desprins din legenda întemeierii Bisericii din Roma şi a martiriului Sfântului Apostol Petru. La Roma ,unde strajuiau vestitele temple inchinate zeilor romanilor , s-au construit la periferie bisericile crestine, unde crestinii prigoniti se rugau . Bisericile nu sunt numai locuri de inchinaciune dar sunt pictate cu mare arta,devenind adevarate comori ale spiritualitatii. Aici vedem cu cata credinta s-au rugat primii crestini si astazi unele au fost incluse in bisericele mari si fastuose ca un omagiu adus suferintii lor.Maretia bisericilor din Roma este vestita! Un pelernaj pe care toti vizitatorii Romei ar trebuii sa-l faca! Roma este un oras superb si imi pare rau ca nu pot sa fac acest pelerinaj !

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …