După ce în 2015 a câștigat la Bruxelles, premiul pentru gust și calitate, anul acesta brandul de ouă ”Din Ogradă” a primit o nouă recunoaștere internațională de la prestigiosul juriu iTQi.
Întrucât acestea se disting pe piața românească de profil prin gustul distinct, bogat, bun, ne-am adresat specialiștilor de la ferma Aviputna pentru a ne împărtăși rețeta unui desert preferat, dar ușor de făcut.
Nu trebuie să te pricepi la făcut prăjituri, ca să-ți iasă!
”Avem multe dulciuri preferate și toate au ca ingredient central ouăle pe care le producem de noi. Ne mândrim cu faptul că nu doar noi și consumatorii noștri le considerăm gustoase, ci și juriile de specialitate care ne-au făcut onoarea de a ne consacra astfel.
Gospodinele știu că reușita unui desert stă în prospețimea ingredientelor sale, așa că vă propunem astăzi o crema de zahăr ars. Frumusețea este aceea că nu trebuie să te pricepi la făcut prăjituri ca să-ți iasă. Dacă ai ouă proaspete și de calitate, pur și simplu nu poți rata!” – ne asigură aceștia.
Cum se prepara crema de zahăr ars
Pasul 1
Tapetați o cratiță cu caramel astfel:
150 grame de zahăr se pun într-un vas mai înalt şi se lasă pe foc, până își schimbă culoarea spre roșcat-maro. Riscați să devină amar dacă se închide prea mult, așa că trebuie să fiți atenți la această primă etapă a preparării. După ce s-a topit, se ia cratiţa de pe foc şi se distribuie uniform pe pereţii vasului.
Dați-o deoparte până când se întărește.
Pasul 2
Alegeți 8 ouă proaspete ”Din Ogradă”. Pregătiți 1 litru de lapte, 200 gr cu zahăr, 1 plic cu zahăr vanilat, 1 sticluţă esenţă de rom.
Se bat ouăle până devin spumă, cu mixerul. Se adaugă zahărul, esenţa de rom, zahărul vanilat și laptele şi se amestecă mereu. Apoi se pune compoziţia în cratiţa tapetată cu caramel, iar vasul în care s-a preparat această compoziție se pune într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Procedeul se numește bain marie, iar cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade.
Desertul trebuie să stea la cuptor aproximativ 1 oră şi jumătate, până când se rumeneşte plăcut.
Se dă la răcit și se ține la frigider minimum 3 ore înainte de a fi consumat.
Se poate servi simplu sau cu frișcă, fructe și dulceață. Poate fi, de asemenea, un minunat accent dulce la o cafea fără zahăr!
Pentru rețete diverse, informații nutriționale și sfaturi de sănătate intrați pe facebook Aviputna sau pe www.aviputna.ro .
Interviu realizat de Iuliana Zamfir