O ţară se cunoaşte şi prin gust, întrebăm curioşi “ce se mănâncă acolo?”.
Şi, odată ajunşi într-un loc nou, privim clădirile, statuile, străzile şi ne repezim la primul chioşc cu bunătăţi, să încercăm cornuri noi sau rulade sărate.
Alteori, în restaurante, suntem puşi în situaţia de a alege tot ceea ce ştim, carne şi salată sau cartofi, pentru că denumirile din meniu ne sunt străine.
Iată o supă-cremă uşor de făcut, o reţetă tradiţională din Germania, dar răspândită şi în Franţa sau alte ţări europene.
Ingrediente pentru supa – cremă Saint Germain
Avem nevoie de:
- 500 grame mazăre
- un praz
- un morcov
- o ceapă albă
- 100 grame bacon sau costiţă
- pătrunjel
- un litru de supă vegetală
- o lingură de unt
- sare, piper
Mod de preparare:
- se fierbe mazărea în puţină apă cu sare, cât s-o acopere, se spumuieşte şi se adaugă prazul tăiat cubuleţe, morcovul şi ceapa tăiate şi ele fin
- se micşorează flacără şi se termină fiertura la foc mic, adăugând pătrunjelul la final
- se frulează totul, se obţine un piure
- se adaugă treptat zeama de supă peste acest piure, amestecând lent pentru a încorpora totul şi a obţine consistenţa unei creme
- separat se frig fâşiile de bacon sau costiţă
- se serveşte în farfurii sau boluri adânci, în centrul fiecărei porţii se pune o lingură de bacon prăjit, se poate presura puţin piper
- numai bune şi crutoanele alături
Simplu, gustos şi hrănitor, nu?
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vizualizări total 471, Vizualizări azi 1