TIMP LIBER ȘI EVENIMENTE

Tivoli- oraşul mai bătrân decât Roma

tivoli-italia
Comments (15)
 1. Lamiita Durac says:

  Un colt de rai . Si cand te gandesti cate astfel de locuri am avea si noi pe care le-am putea transforma intr-o atractie a Europei si nu numai .

 2. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  o descriere minunata, care ma face sa imi doresc sa vizitez aceste plaiuri minunate.

 3. suzana suzy says:

  minunat

 4. suzana suzy says:

  Tivoli este cel mai bine cunoscut ca un oraş al artei şi ca un oraş istoric deopotrivă, renumit pentru atracţiile care cu îndreptăţire l-au pus pe lista siturilor ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO .

 5. roman ovidia says:

  tivoli, un oras mirific

 6. Agache Lucica says:

  Tivoli este un oras mai vechi decat Roma.,este ca un colt de rai.Dateaza de prin secolul VI i.e.n.
  Aici se gasesc locuri minunate pe care nu te saturi sa le privesti,fantini arteziene,cascade artificiale si miile de plante care infloresc tot timpul anului.Este un oras iubit de orice are ocazia de a-l vizita si nu numai.

 7. roman ovidia says:

  Tivoli, o adevarata istorie

 8. Aghinitei Maria says:

  Am aflat cu mirare din articol, ca Trivoli este mai batran decat Roma. Un oras cu cladiri vechi, cu multe flori ( il iubesc si mai mult), cu farmec deosebit, cu multe atractii truristice, este atat de frumos incat a fost inclus in lista Patrimoniului Mondia UNESCO . As vrea sa-l pot vizita, Italia are o multime de orase minunate ! 🙂

 9. Lupu Nicoleta says:

  o descriere foarte frumoasa

 10. kamy kamytza says:

  Emigrantii din tara au ridicat economia unui oras italian. La Tivoli, un oras de langa Roma, s-au strans la munca 10.000 de romani, acestia reusind sa ridice economia oraselului,

 11. Agache Lucica says:

  Tivoli orasul mai batran decat Roma.Tivoli fascineaza pe oricine cu partea veche,strazile inguste,cladiri negre de timp,multa liniste si flori.In pietele mici sunt pizzerii,hotelurile nu fac fata turistilor veniti din tate colturile lumii.Este orasul pe care-l iubesti cu tot sufletul ,ca si pe Imparatului Hadrian.

 12. kamy kamytza says:

  După plimbarea la Ostia, o altă deplasare, spre nord-est de data aceasta, la 40 de km de Roma, ne-a oferit o nouă zi încântătoare; după un drum destul de aglomerat, încins şi plin de maşini grele, am ajuns la Tivoli, fostul Tibur antic, regiune plină de văi, casacade şi grote naturale am fost foarte incantati !

 13. Goleanu Anisoara says:

  La Tivoli , vechiul si noul se imbina armonios. Cladirile vechi si strazile inguste salasuiesc impreuna cu forfota localnicilor si vizitatorilor curiosi, cu florile viu colorate,prezente peste tot, cu produsele traditionale asezate frumos pe tarabe ,cu mandria mederiasului priceput si harnic.Orasele italiene, cele mai multe vechi si marcate de istorie ,sunt animate de populatia autohtona ,zgomotoasa si plina de farmec, de oamenii care te primesc ca pe un oaspete drag si care iti arata tot ce este reprezentativ pentru zona in care traiesc. Si Tivoli este latinitatea insasi!

 14. (puiu) barbalata mirela says:

  Nu am fost in Tivoli. De fapt, nu am fost in Italia desi mi as dori sa ajung aici.

 15. ghelbere elena says:

  O adevarata lectie de istorie mi-ati dat prin acest articol. Nu am fost la Tivoli, nu am fost in Italia. Sunt multe locuri pline de istorie in toata Europa, dar timpul si banii multora dintre noi nu ne permite sa le vedem. Ne incantam ochii vazand fotografii si citind articole si ne inchipuim ca suntem si noi acolo.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …