3 lucruri pe care le afli pentru prima dată despre ouă

Banner Film Experience

femei-gravide-ouaOul sau găina?

Mai știi vechea dilemă: cine s-a născut întâi, oul sau găina?

Ei bine, cercetătorii n-au reușit să elucideze enigma, dar au aflat că pentru un ou de calitate găina este foarte importantă. Mai precis vârsta acesteia. Cele mai bune ouă sunt făcute de găinile care au între 55 și 78 de săptămâni.

Ouăle pot fi consumate în siguranță timp de 3 luni!

În articolul Cel mai popular aliment de pe planetă. Știi să-l păstrezi corect și igienic doctorul Ștefan Balaban de la ferma Aviputna, premiat la Bruxelles pentru brandul de ouă ”Din Ogradă”, ne oferă un ghid complet de alegere a oului după prospețime și avertizează în legătură cu faptul că acest aliment poate fi contaminat cu Salmonella, o bacterie care poate duce inclusiv la deces. Dr. Balaban afirmă că durata de viață a oului este surprinzător de mare, cu condiția de a fi bine păstrat:

”Conform Departamentului de Agricultură al Americii, durata de viață a ouălor este de până la trei luni dacă sunt păstrate așa cum trebuie! Și nici nu e de mirare. Să ne amintim că până la apariția frigiderului oamenii mâncau acest produs de bază în deplină siguranță, chiar dacă îl țineau perioade lungi de timp. Secretul  consta în corecta conservare, care poate prelungi până la câteva luni viața acestui aliment, altminteri extrem de sensibil  dacă suportă variații neconforme de temperatură.”

Femeile gravide trebuie să consume ouă pe toată perioada sarcinii!

Pentru  a avea un prunc sănătos femeile însărcinate trebuie să consume ouă pentru că ele sunt o sursă foarte bună de colină, element esențial pentru dezvoltarea creierului fătului și prevenirea defectelor congenitale.

Dr. Ștefan Balaban, afirmă că proteinele de bună calitate din ou susțin creșterea corectă a fătului, datorită vitaminei B, importantă pentru dezvoltarea normală a țesutului nervos:

Academia Națională de Științe a concluzionat că atât femeile însărcinate cât și mamele care alăptează sunt mai expuse la anemie decât restul populației. Din acest motiv, dar și pentru că au nevoie de colină, acestea trebuie să integreze oul în dietă, mai ales că fierul din acest aliment este total biodisponibil.

2 ouă mâncate integral – gălbenuș plus albuș – de către femeia gravidă, dețin jumătate din cantitatea zilnică recomandată și reduc riscul de malfomații congenitale grave care afectează creierul și măduva spinării. ”

Vrei să afli mai multe despre legătura dintre ou și sănătate? Citește articolul Colesterolul, o minciună cât planeta, vezi ce se ascunde in spatele acestui mit publicat publicat pe site-ul AQUI AHORA aici.

Caută la raft ouăle ”Din Ogradă”, medaliate la Bruxelles pentru gust și calitate.

Articol scris de Andrada Iulia Constantinescu

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 2 =