Am fost la curve. Ce, ai ceva împotrivă?

Banner Film Experience

o-insela-cu-alta-fataAvea doar 16 ani când l-a cunoscut.

Uneori se privea în oglindă şi nu găsea nimic frumos în înfăţişarea ei, i se părea că n-are sare sau parfum, nu avea acel “vino-ncoace” ca alte fete.

De aceea, când el începu să-i dea târcoale şi să-i dea întâlnire în oraş, i se păru ciudat, nemeritat, îi era oarecum recunoscătoare că el, în superioritatea lui de mascul, îşi oprea privirile asupra ei, o oarecare.

Nu-i mai era gândul la nimic altceva decât la el, era singurul lucru frumos din viaţa ei şi-l ţinea strâns. Atât de strâns încât acceptă să fie jignită, nu, nu riposta pentru că nu voia să-l supere. Accepta scuzele lui când nu venea la întâlniri dar o lăsa s-aştepte ca proasta vreo oră, în faţa vreunui magazin, privind cuplurile care treceau pe bulevard.

Mai târziu află că el o înşela cu altă fată, dar el o pocni şi-i spuse că el face ce vrea şi cu cine vrea, nu vrea să fie controlat, că doar ea nu-i e nevastă.

Deveni nevasta lui şi continua să se uite uneori în oglindă, mirată şi bucuroasă că uite, şi-a găsit un rost adevărat pe lume.

Se mai văita maică-sii uneori, nu-i spunea chiar tot, nu-i spunea cât de mult plângea când el îi vorbea urât, nu-i spunea că de multe ori o ameninţa cu bătaia soră cu moartea şi-i dădea vreo două în avans.

Maică-sii îi dădea mai mult de înţeles câte ceva, ofta când era întrebată cum îi e viaţa şi primea încurajări:

-Lasă, mamă, că se schimbă! Ai să vezi tu, când o mai trece timpul şi i-oi face un copil, se schimbă şi el, că devine tată!

Veni şi copilul, el trase o băutură zdravănă cu prietenii, că, deh, era tată, se simţea grozav, făcuse şi el ceva pe lumea asta.

Dar de schimbat nu se schimbă, începu chiar s-o înşele pe faţă, venea târziu acasă sau nu venea deloc şi, răso-insela-cu-alta-fatapunzând privirilor ei întrebătoare, spunea scurt:

-Am fost la curve. Ce, ai ceva împotrivă?

Nu, ea n-avea nimic împotrivă…

Mulţi ani nu avu nimic împotrivă, primea înjurături dintr-o parte şi sfaturi  din alta, aşteptând să se schimbe ceva.

Avea 36 de ani când înţelese că nu, el nu se va schimba, că era momentul să se schimbe ea,  îşi luă copilul – mare de acum – actele şi boarfele şi plecă, lăsându-i un bilet în bucătărie:

   “Am aşteptat 20 de ani să te schimbi. Ajunge!“

Înainte să plece se uită rapid în oglindă şi i se păru că e tare frumoasă.

Articol scris de Liliana Angheluță


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

11 Responses

 1. Krafft says:

  Curvele asa se nasc si asa mor

 2. Cristina says:

  parca e povestea mea,casnicia mea,si eu la 36 de ani am divortat,mi-am luat copilul de 10 ani de mana ,o plasa de hainute de schimb si mi-am luat viata de la capat …Nu imi pare rau nici o clipa ca am plecat ,regret insa ca am stat atat de multi ani langa un om de nimic care mi-a lasat traume adanci in suflet si in minte incat,nici acum dupa 11 ani de la divort nu sunt vindecate complet…

 3. Mihai says:

  …Dacă stai 20 de ani ca sa te comvingi ca poți s-a faci și altceva înseamnă ca ești prea tâmpit și colac peste pupăză s-a fii tratat ca un fraier pe fata …..

 4. Talaba Georgiana says:

  Din păcate multe femei se regăsesc in acest articol.

 5. Dana says:

  Bravo lor !Femei destepte care nu asteapta o viata ,(dar niciodata nu-i prea tarziu )sa faca o schimbare .Nu se merita suferinta fata de un mitocan ,marlan si needucat frustrat de dragul sfatului unei mame care care si ea a trait intr-o nefericire .Mai ales cand sunt copii trebuie imediat rupta relatia ,astfel acei copii vor fi nefericiti .Baietii in general vad la tati exemplu ,iar in cazul care baietii nu au un raport bun cu tatal si au puseuri de nervi in prezenta lor ,motivul este ca nu-si doresc sa fie ca ei ,nu sunt un bun exemplu de urmat iar in sinea lor le reproseaza viata mizerabila de batai si certuri la care el copil fiind a asistat.Mai alea ….ca-si reproseaza neputinta de a nu fi putut sa-si apere mama in momentele cand nenorocitul o batea ,ameninta cu moartea .Astia ,trebuiesc sa stea singuri fara familie .

 6. Robert says:

  Ce text frumos. Numai bun sa placa curvelor.

 7. valina says:

  Daca noi o sa ne apreciem asa cum suntem,pai si cei din jur ne vor vedea frumoase ,iubiti-va pe sine daca vreti sa fiti iubite

 8. Barbalata Mirela says:

  In sfarsit!!! Vine si acest moment cand realizam ca nu se poate la nesfarsit. Trebuie sa ne iubim, sa ne respectam, sa nu uitam de propria persoana :). Nu femei dragi, nu este pacat sa te iubesti pe tine….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − 10 =