Broccoli – prietenii verzi

Banner Film Experience

E frig, e umezeală, organismul nostru are nevoie de ajutor, de vitamine şi minerale.

Broccoli este o plantă – prieten, cunoscută din vechime şi folosită deseori în scopuri terapeutice. Înrudită cu varza şi conopida, broccoli are un conţinut mare de vitamine B1, B2, fosfor, fier, calciu şi vitamina C.

Este bogată în antioxidanţi şi e un aliat de nădejde în prevenirea cancerului, deoarece conţine substanţe care împiedică formarea şi diviziunea celulelor bolnave. Este folosită şi în dietele celor care suferă de ulcer gastrointestinal, dar şi pentru a întări sistemul respirator, atât de încercat pe timpul iernii. 

Datorită conţinutului mare de fibre, ajută la eliminarea toxinelor din organism, fiind utilă în combaterea constipaţiei şi ajutând în eliminarea apei în exces.

Se poate consuma în diferite moduri, acum vă sugerăm o reţetă simplă şi rapidă, care poate reprezenta un prânz complet.

Paste cu broccoli

Îndepărtăm cotorul, tăiem “bucheţelele” de broccoli – asemănătoare cu cele ale conopidei – le spălăm şi le punem la fiert în apă cu un praf de sare.

Fierberea e destul de rapidă, în jur de 15 minute. Vom scurge de zeama în care au fiert şi în aceasta vom fierbe pastele care vor avea astfel un gust mai pregnant.

Între timp vom pune broccoli fierţi într-o tigaie cu puţin ulei de măsline şi vom zdrobi lejer, amestecând, astfel încât să nu rămână bucheţele întregi.

Când pastele sunt fierte se strecoară şi se condimentează cu broccoli, neuitând să presărăm deasupra puţină brânză mai picantă.

Este un fel de mâncare hrănitor, săţios şi, mai ales, sănătos.

Articol scris de Tudor Ianțu


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

  1. ghelbere elena says:

    Stiu cat de buna este aceasta leguma, si de aceea caut sa o folosesc cat mai des indeosebi ca ca garnitura

  2. (puiu)barbalata mirela says:

    Stiu de beneficiile sale pt sanatatea noastra, am citit suficient in ce priveste aceasta leguma. Personal nu am gatit o. De ce? Am gustat la cineva si nu mi a placut. Stiu, nu este suficient si ar trebui sa incerc si eu, dar…..

  3. Goleanu Anisoara says:

    Putem prepara multe mancaruri gustoase si sanatoase cu broccoli,dar nu o prea facem.Stim sa e gustoasa,e sanatoasa dar ce ne impiedica s-o folosim?Nu e traditionala in Romania si ar fi timpul s-o includem in meniurile noastre.

  4. Un fel de mancare absolut delicios, cu multe vitamine si arata … de milioane…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =