Cătina românească – numărul 1 în lume!

Banner Film Experience

catina aquiahoraVitamina C,  A, K, F, P și E, carotenoizi şi flavonoizi, microelemente, acizi graşi esenţiali flavonoide, celuloză, proteine, ulei, betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier, tot complexul vitaminelor B!

Impresionant, nu?

Și asta nu e tot! Am trecut sumar în revistă doar o parte din compoziția chimică a cătinei românești, mai ales a celei din zona subcarpatică, cea mai remarcabilă varietate de cătină de pe întreg globul. O spune inginer cercetător Ştefan Manea de la HOFIGAL, laolaltă cu alți cercetători redutabili:

’’Cătina are atâtea proprietăți de excepție, că mi-ar fi greu să le sintetizez. O să încerc însă pentru beneficiul românilor pe care îi iubesc și îi respect de o viață, și tot ce fac le este dedicat în întregime!

O să încep prin a accentua importanța uleiului de cătină în tratarea cu succes a cazurilor grave de arsuri termice, chimice sau afecţiuni ale pielii generate de iradieri.  Capacitățile sale excepționale de vindecare se datorează acizilor graşi esenţiali, licopenului, tocoferolilor şi fitosterolilor pe care îi conține.catina2 aquiahora

Dacă ai neșansa să fii bolnav de ulcer gastric sau duodenal, stări alergice, maladii neuroendocrine, reumatism, afecţiuni circulatorii sau hepatice, alcoolism, anemie, astenie, etc., ai șansa să te tratezi cu cătina românească care intră în compoziția a nenumărate preparate.

Cătina își dovedește eficiența într-o listă lungă de alte afecțiuni precum hipertensiunea arterială, afecţiuni coronariene, oftalmologice şi gingivale, este folosită cu succes  în tratamentul psoriazisului, este un redutabil antidepresiv și antiacneic, se folosește cu efecte pozitive contra keratozei, leucoplaziei, este antimutagen, antioxidant, este redutabilă în mastite, rinite, fotofobii, boli cronice pulmonare, afecţiuni osteoarticulare, O.R.L, afecţiuni ale aparatului urinar şi ale celui genital, afecţiuni hematologice, virale, ale sistemului nervos şi în cele psihice’’

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice, ne spune că divizia de cercetare de la HOFIGAL a generat un număr semnificativ de produse de top, cum ar fi: ulei de cătină pentru adulțiulei de cătină pentru copiigemoderivat din muguri de cătină albăspirulină cu extract total de cătină, coenzimă cu ulei de cătină, cremă de masaj pentru față și corp .Aquiahora

Anca Daniela Raiciu atenționează că luată preventiv cătina ajută la evitarea bolilor, iar în post are o deosebită contribuție în dezintoxicare, în timp ce administrată după excesele alimentare ajută la reducerea intoxicațiilor.

Tot ea insistă asupra consumului de cătină de către vegetarieni, grație conținutului său bogat în vitamina B, în mod special a vitaminei B 12, dar și de către vârstnici.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

19 Responses

 1. Marian says:

  Efectele fructelor de Catina,ca si efectele benefice ale fructelor Goji,sunt inca necunoscute romanilor dar incet ,incet,ca si in tarile civilizate si evoluate,aceste fructe vor face parte din meniul zilnic al oamenilor.Dect un pumn de medicamente,mai bine un pumn de fructeproaspete de Catina si fructe proaspete Goji

 2. Goleanu Anisoara says:

  Catina romaneasca este leac pentru multe boli si, este de ajuns un pahar cu suc de catina pe zi pentru a tine bolile departe de tine.Catina este medicamentul pe care il gasesti in padure sau pe taraba, la piata.

 3. Rodica Granpier says:

  I se spune şi ginsengul românesc, dar şi cel mai bun vaccin antigripal

 4. Aghinitei Maria says:

  Catina mai este numita si “ginsengul romanesc”, datorita continutului ei: Vitamina C, A, K, F, P și E, carotenoizi şi flavonoizi, microelemente, acizi graşi esenţiali flavonoide, celuloză, proteine, ulei, betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier, tot complexul vitaminelor B!
  Este indicata in: hipertensiunea arterială, afecţiuni coronariene, oftalmologice şi gingivale, este folosita in tratamentul psoriazisului, este antidepresiva și antiacneica, antioxidanta, este eficace in rinite, boli cronice pulmonare, afecţiuni osteoarticulare, O.R.L, afecţiuni ale aparatului urinar şi ale celui genital, afecţiuni hematologice, virale, ale sistemului nervos şi în cele psihice.
  O adevarta comoara ! 🙂

 5. Agache Lucica says:

  Catina romaneasca este considerata numarul 1 in lume datorita capacitatii sale de vindecare.Are multe proprietati.Uleiul de catina se foloseste la arsuri grave,chimice,afectiuni ale pielii generate de iradieri,reumatism,stari alergice,,antidepresiv,stari alergice,antidepresiv,afectiuni ale sistemului nervos si in cele psihice.Are o contributie deosebita in dezintoxicare.
  Vegetarienii si varstnicii pot sa o consume datorita continutului bogat in vitamina B,in special Vitamina B12.

 6. suzana suzy says:

  Cătina este cea mai profitabilă cultură pomicolă din zona temperată a României.

 7. suzana suzy says:

  Pe lângă efectele benefice pe care le are asupra sănătăţii, cătina este recunoscută pentru proprietăţile ei antirid, dar şi pentru capacitatea ei de a împiedica acumularea kilogramelor în plus.Va spun din proprie experienta !

 8. suzana suzy says:

  Pe lângă efectele benefice pe care le are asupra sănătăţii, cătina este recunoscută pentru proprietăţile ei antirid, dar şi pentru capacitatea ei de a împiedica acumularea kilogramelor în plus.Va spun din proprie experienta !

 9. suzana suzy says:

  Un super miracol cu catina eu o consum şi ca sirop impreună cu miere şi ca dulceaţă !

 10. Tolea nicoleta says:

  Uleiul de cătină este, poate,cel mai apreciat și mai căutat preparat din lista preparatelor

 11. Nipia says:

  Catina este formacie intr-o planta, asa cum spune cel mai mare cercetator al catinei din Romania, Ion Brad. Punerea in evidenta a calitatilor deosebite ale catinei din Romania se datoreaza lui Ion Brad, secondat astazi, cu mare succes, de catre divizia de cercetare de la Hofigal. Utilizarea catinei sub diverse forme a devenit o necesitate a momentului pe care il traverseaza Romania. Pentru cei care utilizeaza catina sub forma de supliment alimentar cantitatea este de aprox 10 grame pe zi, de preferat in prima parte a zilei. Mediul virtual ofera enorm de multe date despre catina romaneasca si avantajele utilizarii ei, sub diverse forme. Apelati la ele cu incredere si veti avea ocazia sa va bucurati de viata.

 12. APOSTOL VIORICA says:

  Este un panaceu romanesc cu puteri miraculoase,trebuie doar sa o folosim cit mai des!

 13. Nu sunt exagerari, are intr-adevar efecte miraculoase, eu am experimentat-o pe reumatism.
  Conditia este s[ fie catina culeasa din oct.noiembrie in colo cand este maturata, coapta si consumata cruda.
  Stiu ca este catina calitativ cea mai bun[ din lume. Cred ca nu este cercetata suficient.

 14. Aghinitei Maria says:

  Am mai scris despre Catina, este minunata si numita “gingseng-ul romanesc”. O consum proaspata, congelata si uscata( fac ceai)

 15. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  si eu beau zilnic sirop de catina

 16. Aghinitei Maria says:

  Am citi despre proprietatile miraculoase ale catinei asa numita “gingsengul romanesc” Eu o consum acum cand gasesc in p-ta, dar si conserv (prin inget) pt. iarna. si usuc pt. ceai
  Este un bun revigorant si creste imunitatea. Multumim de sfaturile interesante pe care le primim de la doctorii din cadrul Companiei Hofigal.!

 17. Lamiita Durac says:

  L-am ascultat de multe ori pe dl ing Manea pledand ptr acest dar al naturii .

 18. spuma says:

  ginseng romanesc puteri de vindecare like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − nineteen =