Îmi place mult să folosesc acest zahăr, nerafinat care miroase și are culoarea melasei, despre care prima dată am citit în Alice în țara Minunilor.
Este un zahăr cu un aspect umed, maro închis după care mă omor pur si simplu, și-mi place să-l pun în orice, de la prăjituri până la cafea, inclusiv în ceapa caramelizată sau în sosurile pentru friptura de porc ori de vită. Îl folosesc și în baițurile sau marinadele care au ca scop frăgezirea cărnii. Tot zahăr Muscavado folosesc și la gemuri și dulcețuri. Gustul câștigă enorm din acest ingredient. Dulcețurile au un finiș lucios, brun închis, fiind diferite ca textură de cele la care se folosește zahărul alb cristalizat.
Aroma grea, pământoasă și consistentă îmi mulțumește simțurile pe deplin.
Este făcut din trestie de zahăr și conține mult calciu, potasiu și magneziu, o lingură având nu mai mult de 25 de calorii.
Îl găsiți în supermarketuri – Carrefour, Auchan, dar și în farmaciile naturiste.
Vrei să afli tot ce e important despre tipurile de zahăr sănătoase? Citește și articolul Prelungește-ți viața. Înlocuiește zahărul alb!
Articol scris de Iuliana Zamfir