Coada calului – o plantă pentru o mie de afecțiuni

Banner Film Experience

aqui-ahora-coada-calului “Este suficient ca această plantă să fie ținută în mână, pentru a putea beneficia de proprietățile sale vindecătoare” ne spune Anca Daniela Raiciu ca răspuns la demersul AQUI AHORA privitor la importanța acestei plante în sănătatea omului.

Coada calului este cunoscută ca o plantă de leac încă din cele mai vechi timpuri datorită faptului ca proprietățile sale de excepție au fost menționate într-o sumedenie de texte ca fiind un stimulent renal și depurativ deosebit de eficient, cu efect antiinflamator, antireumatic, antiseptic, hipoacidifiant, diuretic, expectorant și remineralizant. 

Proprietățile sale se datorează substanțelor active pe care le conține, în special acidului salicilic, flavonoidelor, vitaminei C, calciului, magneziului și sărurilor de potasiu.

Este excelentă pentru bolile de rinchi și de vezică, în afecțiunile cardiovasculare, în bronșite și în tuberculoza pulmonară, în ulcer gastric, hemoragii, guta și boli de piele, cum ar fi dermatite, dermatoze, erupții cutanate.

“Pentru calitățile sale deosebite de remineralizant, spune doctor în farmacie Anca Daniela Raiciu, cercetătorii de la HOFIGAL au scos pe piața românească tinctura de coada calului care favorizează refacerea structurii osoase în osteoporoză şi stimulează formarea calusului osos în fracturi.

Tinctura de coada calului este eficientă și în artroze, dar și ca adjuvant în bolile reumatismale, pentru protejarea articulaţiilor şi tendoanelor în cursul efortului fizic la sportivi, fiind de maxim ajutor în crampele musculare.

De asemenea tinctura este utilă în hemoragii, litiază biliară, fragilitatea unghiilor și a părului, hemoroizi.

Pentru că am vrut să valorificăm la maximum proprietățile plantei, am folosit planta și în săpunul moale vegetal cu săruri de potasiu, un produs natural ce conține vitaminele A, D, E și F.

Recomand acest săpun pentru spălarea părului și a corpului, inclusiv pentru pielea sensibilă. Utilizat împreună cu loțiunea CHELSTOP elimină mătreața, combate căderea părului, conferă senzație de confort. Utilizat timp îndelungat – minimum 6 luni – în combinație cu CHELSTOP, repigmentează părul cărunt”, ne dă asigurări specialistul.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

17 Responses

 1. Bogzoiu Daniela says:

  Nu stiam ca aceasta planta are asa de multe prorietati! I -a fost recomandată mamei mele in momentul in care a luat tratament pentru a intra mai devreme in menopauza, acum inteleg si de ce. Ma bucur ca o putem gasi pe site-ul HOFIGAL sub forma de tinctura!

 2. Ficea Adina says:

  Coada-calului este bogată în minerale, cel mai important fiind siliciul, despre care se crede că are efecte antiartritice şi de tonifiere a ţesutului conjunctiv.Am facut si eu o cura acum cativa ani la recomandarea bunicii mele…

 3. viki says:

  exista 2 feluri de coada calului una din ele este toxica buna doar pentru bai

 4. Goleanu Anisoara says:

  Coada Calului este o planta pe care o putem gasi la piata sau in magazinele Plafar dar,trebuie sa ne informam bine inante cum se prepara, in ce cantitati, ce efecte are.

 5. Aghinitei Maria says:

  Multumim pt. informatii . Eu stiam de proprietatile depurative a acestei plante, caci ii faceam ceai baiatului meu cand a avut probleme la rinichi, dar acum aflu ca aceasta planta are propietati multiple si cel mai important pt. mine este efectul antireumatic ! Imi voi face provizii de Coada Calului ( la vara ) si acum voi cumpara tinctura . !
  Bine ca s-a specificat faptul ca trebuie sa avem grija ca la uscare, planta sa ramana verde.

 6. Agache Lucica says:

  Doar tinuta in mana si sespune despre aceasta planta poti beneficia de proprietatile sale vindecatoare.Coada calului este excelenta pentru tratarea bolilor de rinichi si vezica.,afectiuni cardiovasculare,in bronsite.ulcer gastric,tuberculoza pulmonara,hemoragii,guta si boli de piele cum ar fi-dermatite,eruptii cutanante si dermatoze.
  Poate fi folosita proaspata,ca tinctura sau sub forma de extract lichid.

 7. Rodica Granpier says:

  Coada-calului este folosita pentru vindecarea contuziilor (umflături, vânătăi), cicatrizarea rănilor, ulcerului varicos, bubelor, edemelor la picioare atât de frecvente in climacterium, degerăturilor, eczemelor, neurodermitelor, combaterea transpirației excesive a picioarelor.

 8. Agache Lucica says:

  Coada calului este o planta bogata in minerale,are proprietati vindecatoare,pentru sanatatea omului.Proprietatile sale sunt un bun stimulator renal si depurativ,efect antiinflamator,antireumatic,antiseptic,expectorant,diuretic si remineralizant.Contine substante active ca siliciu ,vitamina C,magneziu,calciu,saruri de potasiu.Pentru calitatile de remineralizant cercetatorii de la Hofigal au scos pe piata romaneasca tinctura de coada calului care protejeaza refacerea structurii osoasein osteoporoza.Este eficient in artroze,boli reumatismale,fiind de mare ajutor in crampele musculare.Exista sapunul moale vegetal cu saruri de potasiu produs natural ce contine vitaminele A,D,E,F.folosit pentru spalarea parului si al corpului,folosit chiar si de persoanele cu pielea mai sensibila.

 9. kamy kamytza says:

  Boli tratate cu coada calului: inflamații gingivale, ulcerații cutanate, boli: anemie, convalescență si artrite .

 10. Aghinitei Maria says:

  Multumim pt. informatii . Eu stiam de proprietatile depurative a acestei plante, caci ii faceam ceai baiatului meu cand a avut probleme la rinichi, dar acum aflu ca aceasta planta are propietati multiple si cel mai important pt. mine este efectul antireumatic ! Imi voi face provizii de Coada Calului ( la vara ) si acum voi cumpara tinctura . !
  Bine ca s-a specificat faptul ca trebuie sa avem grija ca la uscare, planta sa ramana verde.

 11. Lupu Nicoleta says:

  Nu stiam ca are atatea proprietati

 12. roman ovidia says:

  Coada- calului este o plantă care prosperă în zonele mlăştinoase şi care se găseşte pe toată întinderea Europei şi a Statelor Unite. Tulpina fertilă moare şi este înlocuită de o tulpină sterilă înaltă care poartă mai multe cercuri de frunze. Planta, care seamănă oarecum cu o perie de curăţat sticle, era folosită odinioară ca abraziv pentru curăţarea oalelor sau pentru lustruirea lemnului.

  În scop terapeutic se folosesc partile aeriene ale plantei. Odată uscate, tulpinile se pot folosi numai dacă îşi păstrează culoarea verde. Din coada-calului se prepară de obicei o pulbere, dar poate fi folosită proaspătă sau ca extract lichid sau tinctură.

 13. suzana suzy says:

  Practic aceasta planata este recunoscuta de catre toata lumea drept o planta binefacatoare. Cu ajutorul bailor de sezut care se fac cu ceai din coada calului ne putem trata de hemorizi. Multa sanatate.

 14. Lucica Lazar says:

  Nu stiam atatea despre aceaasta planta dar e bine de stiut. In fiecare zi invatam ceva nou.
  Multumim de articol!

 15. Wow, nu stiam atatea despre coada calului, eu doar faceam ceai si atat…

 16. Tolea nicoleta says:

  Tratament natural eficient

 17. suzana suzy says:

  Coada-calului este bogată în minerale, cel mai important fiind siliciul, despre care se crede că are efecte antiartritice şi de tonifiere a ţesutului conjunctiv. Ce mai este important pentru noi este ca HOFIGAL au scos pe piața românească tinctura de coada calului care favorizează refacerea structurii osoase în osteoporoză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − ten =