Multă lume suferă de constipație, boală responsabilă de generarea altor patologii importante. Folosește făina de cânepă atunci când faci mămăligă, deoarece are un conținut mare de fibre alimentare și este un remediu ideal pentru combaterea acesteia.
De asemenea, dacă ești vegetarian trebuie să găsești multiple căi de a suplini lipsa proteinelor din carne. O poți face foarte bine folosind făina de cânepă, deoarece are un conținut ridicat de proteine cu tot cu cei 8 aminoacizi esențiali. Diabeticii nu ar trebui s-o ocolească nici ei, deoarece are un indice glicemic scăzut și este si foarte nutritivă.
Cum faci mămăliga cu făină de cânepă?
Într-un vas amesteci făină de mălai obișnuită – integrală dacă se poate – cu făină de cânepă. Proporția trebuie să fie de 75% cu 25% pentru aceasta din urmă.
Se pune apa la clocotit, după ce s-a adăugat în prealabil o linguriță de sare, apoi se toarnă amestecul din vas într-o ploaie temperată și amestecă încontinuu. Folosește telul deoarece îți va fi mai simplu, iar mămăliga nu va face cocoloașe.
Dacă toată apa a fost deja absorbită și ți se pare că nu este destul de fiartă, mai adaugă una-două cești de apă clocotită. Trebuie știut că făina de cânepă are nevoie de mai multă apă decât mălaiul, pentru a fierbe.
Mămăliga cu făină de cânepă va avea un aspect verzui – deci nu va arăta la fel de apetisant ca mămăliga clasică, aste e clar – dar este mult mai sănătoasă! Gustul este același, nefiind diferit decât într-o măsură greu sesizabilă.
Mănâncă această mămăligă cu brânză și un ou moale deasupra și vei avea un mic dejun sau o cină perfectă.
Articol scris de Iuliana Zamfir