Sunt multe discuții despre ce înseamnă un stil de viață sănătos, iar în cadrul acestui subiect consumul de carne este un topic preferat.
Departe de a considera că epuizăm acest subiect, ne-am adresat dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu, cu rugamintea de a ne prezenta câteva avantaje și dezavantaje ale cărnii în dietă, dar mai ales câteva suplimente alimentare cu care putem acoperi carențele:
”Tendinţa de a evita consumul de carne se răspândeşte din ce în ce mai mult, unii oameni având repulsie pentru carnea din comerţ. Veştile că animalele sunt îndopate cu antibiotice sau alte medicamente circulă şi sperie, în timp ce alţi oameni refuză carnea pentru că animalele cresc în spaţii restrânse și sunt chinuite. Alţii vor pur şi simplu să-şi detoxifice organismul, iar unii au motive religioase ori etice care îi determină să facă această alegere.
Sigur că subiectul este absolut vast, l-am tratat în câteva rânduri, dar o să mă rezum la a puncta doar câteva repere.
Avantajele consumului de carne
- Consumul de vegetale aduce organismului fibre şi vitamine importante, consecinţa fiind resimțită imediat printr-o creştere a energiei
- Sistem imunitar e mai puternic, masa musculară mai bine dezvoltată
- Se micşorează riscul apariţiei diabetului, al arterosclerozei, al bolilor cardiovasculare, cataractei.
Dacă nu consumi carne
- Persoanele care încetează să mai consume carne pot suferi de carenţe de substanţe nutritive. Le vor lipsi iodul, fierul şi vitamina B12. Sigur că aceste lipsuri pot fi oarecum suplinite de consumul de fasole, linte, nuci şi cereale, dar este important să se știe cum și cât să se mănânce pentru a acoperi minimum necesar.
- Carnea, cea de porc îndeosebi, poate avea paraziți, hormoni de creștere, diverse medicamente.
- Muşchii pot avea de suferit din cauza lipsei de proteine.
Cum suplinești carențele?
Cei care nu consumă carne deloc, pot avea carențe semnificative. De la fisuri ale comisurilor labiale, până la coșuri, furnicături, crampe, oboseală, căderea părului, anemie, migrene și lista poate continua. Voi face câteva recomadări de produse marca HOFIGAL, cu amnedamentul că acestea pot îmbrăca o mare varietate, în funcție de problema fiecărei persoane. Recomandările sunt orientative, pentru o schemă terapeutică individualizată pot fi contactați medicii de consiliere fitoterapeutica pe e-mail medici@hofigal.eu.
Iată câteva recomandări generale:
- Spirulină
- Omega 3&6 Vegetal
- Gemoderivat de Măceș – mlădițe
- Gemoderivat de Dud Negru – muguri
- Gemoderivat de Porumbar – muguri
- Polivitamine – naturale de Hofigal cu calciu si magneziu (comprimate)
- Tinctură de Orz
Acestea se regăsesc pe site-ul HOFIGAL, și este important de știut că produsele noastre pot fi comandate nu numai în România, ci și în Europa.” – conchide specialistul.
________________________________________________
Vrei să adopți un stil de viață sănătos, să fii la adăpost de bolile grave ale civilizației?
Vrei să începi chiar de azi și nu știi cum?
Comandă cea mai recentă apariție editorială ”Secrete pentru o viață fără cancer”, în care cercetătorul Ștefan Manea, personalitate de primă mărime a fitoterapiei românești, te ghidează pas cu pas!
Doar 19 lei sau gratis la o comandă de 200 lei de pe site-ul HOFIGAL!
Intră aici http://www.hofigal.eu/secrete-pentru-o-viata-fara-cancer-291.html și comandă acum!
Articol scris de Fabiana Nicolae