Hipertensiunea – ucigașul tăcut – combătută cu plante românești

Banner Film Experience

Hipertensiunea beneficiază de una dintre cele mai sugestive metafore care evidențiază pericolul din spatele acestei boli, despre care mulți oameni nici nu știu că o au.

Organizația Mondială a Sănătății a mai numit-o și ’’ucigașul tăcut’’, unul dintre trei oameni de pe planetă fiind afectați de hipertensiune.

Din păcate statistica este identică și pentru România.

În principiu, pacientul cu hipertensiune trebuie să ia medicamente toată viața, sau cel puțin aceste este în prezent protocolul medical aferent acestei boli.

Medicina alternativă vine și ea cu o serie de soluții naturale care susțin tratamentul medicamentos și cresc calitatea vieții pacientului.

Anca Daniela Raciu de la HOFIGAL,  doctor în farmacie, ne dă o mână de ajutor în această privință:

’’Pacientul cu hipertensiune are de obicei în schema terapeutică 2 sau 3 medicamente antihipertensive, fiecare dintre ele acționând la alt palier. De exemplu unele produc o vasodilatație arterială care se conjugă, dacă e vară, cu o vasodilatație fiziologică. De aceea, apare uneori destul de rapid un fenomen de hipotensiune ortostatică, adică pacientul aflat în picioare poate simți o slăbiciune generală, amețeli, tulburări vizuale și auditive și totul poate culmina cu un leșin…

Este bine ca doza de antihipertensive să fie ușor scăzută de către medic atunci când sunt perioade de soare și caniculă puternică. Mai trebuie știut că efortul fizic mare sau chiar moderat la unele persoane hipertensive poate favoriza apariția unui infarct miocardic sau a unui atac vascular cerebral, mai ales dacă persoana are ateroscleroză avansată.

Compania HOFIGAL a generat o gamă întreagă de produse extrem de utile în tratamentul hipetensiunii, din flora românească. Recomand – spune dr. Raiciu – ca fiind foarte utile suplimentele pe bază de extracte de păducel, valeriană sau levănțică, Coenzima Q 10 forte, Passisclerotin, Ulei de pește 600 sau 900 mg , Omega 3-6 vegetal, Hoglipomin, precum și unele tincturi sau gemoderivate cu rol hipotensor și sedativ.’’

Tensiunea arterială trebuie monitorizată permanent, fiind unul dintre indicatorii importanți pentru femeile care vor să aibă copii. Mamele care au tensiune arterială ridicată pot afecta capacităţile cognitive ale copiilor pentru tot restul vieţii.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

14 Responses

 1. Plesca Luminita says:

  Passisclerotin este foarte eficient !

 2. FETIC BIANCA says:

  Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru cazurile de atac de cord (infarct miocardic), dar urmand un tratament bun luat dupa sfatul medicului si cu o viata cat de cat linistita se poate tine sub control hipertensiunea arteriala,fara a ne pune viata in pericol

 3. Dumitriu Maria says:

  EU AM FOST LA CARDIOLOG SI ME-A RECOMANDAT CONCOR DAR NU A SPUS CE BOALA AM PTR CE E TRATAMENTUL ????
  MULTUMESC

 4. Agache Lucica says:

  Urmand un tratament bun luat dupa sfatul medicului si cu o viata cat de cat linistita se poate tine sub control hipertensiunea arteriala,fara a ne pune viata in pericol.Multumesc pentru aceste articole care ne vin in ajutor.

 5. Rodica Granpier says:

  Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru cazurile de atac de cord (infarct miocardic), insuficiență cardiacă, anevrisme ale arterelor (de exemplu anevrism aortic), boală arterială periferică și este cauza bolilor renale cronice. Este binevenita orice informatie,multumim pentru articol!

 6. kamy kamytza says:

  Este foarte important sa stii cum sa mentii presiunea sangelui la un nivel normal care sa te fereasca de neplaceri.

 7. Goleanu Anisoara says:

  Hipertensiunea arteriala si bolile pe care le genereaza ucid multi oameni. Cauzele sunt multiple,de unele suntem vinovati, de altele nu.Cu un tratament bun si cu o viata linistita,tensiunea poate sa ramana la cote normale ,fara sa perecliteze viata.Cu plante ca: paducelul ,teiul, tensiunea se regleaza usor dar pacientul trebuie sa colaboreze tot timpul cu medicul. Cu hipertensiunea nu e de joaca!

 8. Agache Lucica says:

  Hipertensiunea este considerata ucigasul tacut al omului.Multe persoane sunt afectate de aceasta boala chiar si in Romania.este o boala care trebuie monitorizata permanent.Mamele care au tensiune ridicata pot afecta capacitatile cognitive ale copiilor pentru toata viata,de aceea trebuie sa exixte o stransa legatura intre medic si pacient,urmand tratamentul adecvat.Pacientii cu hipertensiune au in chema tratamentului 2-3 feluri de medicamente antihipertensive fiecare dintre ele actionand la alt palier.
  Produsele naturiste sunt foarte recomandate.Suplimente cu Coenzima Q 10 forte,,valeriana,levantica ,Ulei de peste,Omega 3 si Omega 6.

 9. Aghinitei Maria says:

  Din pacate, problemele cu inima situeaza Romanaia pe un loc fruntas in Europa. De aceea tensiune trebuie monitorizata permanent si sa incepem un tratament naturist.Dr. Raicu recomanda produse naturale, respectiv suplimente cu: valeriana, leventica, Coenzima Q 10 forte, Passicclerotin, Ulei se peste, Omega 3 si 6 vegetala,. Multumim pt. sfaturi ! 🙂

 10. roman ovidia says:

  La un moment dat, aproape toţi suferim de hipertensiune, iar această problemă de sănătate este extrem de riscantă, fiindcă, dacă nu este corect controlată, poate provoca oricând un infarct sau un accident vascular cerebral.

 11. Gabor Iancu says:

  Va rog sa ma ajutati cu o informație.
  Ieri am răzuit niste usturoi si l-am pus intr-un borcan cu capac, peste vreo 4-5 ore continutul s-a inverzit sau albastrit.
  care este explicatia va rog.
  Multumesc anticipat.
  Iancu.

 12. Agache Lucica says:

  Hipertensiunea este denumita si ucigasul tacut.Pacientul cu hipertensiune trebuie sa i-a medicamente toata viata.Medicina alternativa vine cu o serie de solutii naturiste care sustin tratamentul medicamentos si cresc calitatea vietii pacientului.Suplimentele pe baza de extracte de paducel,valeriana sau levantica,Coenzima Q10 forte,Passisclerotin,ulei de peste 600 sau 900 mg,unele tincturi sau gemoderivate cu rol hipotensor si sedativ sunt produse foarte utile in tratamentul hipertensiunii-gama de produse generate de compania Hofigal.

 13. Goleanu Anisoara says:

  In fiecare familie trebuie existe un tensiometru p;entru a preveni problemele cauzate de hipertensinea arteriala.Colaborarea dintre pacient si medic conteaza si ea foarte mult fiindca bolile difera de la organism la organism si tratamentele sunt personalizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 15 =