Moonlight – Oscar 2017 pentru cel mai bun film

Banner Film Experience

Trăim o epocă plină de confruntări sociale, politice, o perioadă în care aproape că este indecent să nu te gândeşti la cei care suferă, la cei care sunt victime ale unei lumi pe care am creat-o cu toţii în acest fel.

“Moonlight” câştigă în 2017 prestigiosul premiu Oscar pentru cel mai bun film, atrăgând astfel atenţia asupra unor probleme în faţa cărora mulţi întorc capul.

Personajul principal e un tânăr de culoare, cu o mamă toxicomană care nu numai că nu-l îngrijeşte, ci îl terorizează cu crizele ei de nervi.

Acţiunea se desfăşoară într-un cartier periferic din Miami, zonă de droguri şi violenţă.

Chiron învaţă să supravieţuiască, trecând prin abuzuri, prin bătăi şi umilinţe, un grup de băieţi, la şcoală, nu pierd nici o ocazie să-l pedepsească pentru vina de a fi negru şi fără apărare.

Singura lui rază de lumină este prietenia cu Juan, un vânzător de droguri în casa căruia găseşte adăpost şi pace.

Juan îl învaţă că viaţa trebuie luată în mâini, că nu poate permite celorlalţi să-l conducă pe cărări greşite.

Supravieţuirea într-o astfel de lume marchează sufletul tânărului Chiron care înţelege cu stupoare că nu se poate baza nici pe mama sa, nici pe prieteni.

În ciuda tuturor, reuşeşte să-şi păstreze un suflet candid, sub platoşă ascunde o bunătate imensă şi o înţelegere profundă a lucrurilor.

Scenariul şi regia acestui film au fost semnate de Barry Jenkins, iar printre producători este şi Brad Pitt.

“Moonlight” primeşte şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, iar Mahershala Ali câştigă premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, el interpretând rolul lui Juan.

Pelicula marchează astfel un moment istoric, se opune cu dramatism mişcărilor rasiste din lume, încercând să ne facă să ne deschidem inimile în faţa tuturor, indiferent de culoarea pielii şi de religie.

Iată trailer-ul filmului:


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + sixteen =