Nu te opri la un metru de aur. Întoarce-te și mai sapă!

Banner Film Experience

aqui ahora-comoaraDacă n-ai citit încă ’’De la idee la bani” a lui Napoleon Hill poate ar fi un moment bun s-o faci. Faptul că este una dintre cele mai citite cărți din toate timpurile ar fi, cred eu, un element suficient de convingător.

Acolo am întâlnit o poveste memorabilă care mă motivează permanent și pe care ți-o spun și ție, ca să–ți aduc aminte de ce nu trebuie să renunți la a-ți atinge scopurile.

În perioada Goanei după aur, un tip oarecare avea o mină de aur în statul Colorado, dacă nu mă-nșel. Oricum, nu asta e important, ci faptul că o vreme, exploatarea i-a adus mulți bani. Dintr-o dată însă, mina nu mai avea de dat nimic. A tot săpat, a intrat și mai adânc în ea, a făcut noi galerii. Nimic! Mina se epuizase complet și pentru că exploatarea îl costa tot mai mult fără să-i întoarcă banii, a renunțat. A vândut totul, inclusiv terenul și echipamentul, pentru o sumă de câteva sute de dolari.

Încântat de achiziție, cumpărătorul nostru s-a apucat serios de treabă. La doar un metru de locul în care săpase fostul proprietar, noul deținător al minei a dat peste un zăcământ de milioane de dolari!

Napoleon Hill concluzioneză: una dintre cele mai comune cauze ale eșecului este obiceiul de a renunța atunci când suferi o înfrângere temporară.De-la-idee-la-bani

Vestea bună este aceea că atunci când pare că totul e pierdut, exact atunci începi să pornești pe drumul cel bun. În viață haosul se manifestă cu puțin înainte ca ceva extraordinar să se petreacă. Dacă recunoști aceast tipar, bucură-te! Mai ai un pic până la linia de sosire.

Așa că: nu te opri la un metru de aur!

Întoarce-te și mai sapă!

Articol scris de Mircea Sebastian Savaliuc


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  Optimistul depaseste intotdeauna greutatile vietii,el este invingatorul!

 2. Goleanu Anisoara says:

  Perseverenta e o mare calitate a omului.Cand ai ceva de rezolvat, trebuie sa insisti, succesul va fi garantat!

 3. ghelbere elena says:

  Cand am avut un tel, un proiect nu m-am orit. Chiar daca am intampinat multe greutati am continuat. La sfarsit au venit lauri.

 4. (puiu)barbalata mirela says:

  Eu mai am o vorba: in viata nimic nu este intamplator…asa ca si esecurile fac parte din viata noastra pentru a ne invata ceva. Acum depinde de noi: vrem sau nu sa invatam. Este foarte greu, trebuie multa vointa. Am experiente de genul acesta….uneori am mers inainte si pot spune ca am castigat, alteori nu…am renuntat. Dar stiti ce? nu am regretat. Avand esecuri si reusite am reusit sa fiu omul de azi. In continuare fac greseli, in continuare am reusite (chiar daca sunt mici) dar merg inainte. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − one =