Orezul, furnizor de sănătate, de la naștere la senectute

Banner Film Experience

orezPentru a beneficia de fantasticele sale proprietăți, consumă orezul complet / integral, nu pe cel glasat sau lustruit!

Acesta este sărac în grăsimi, nu conține gluten și este foarte bogat în vitamine și minerale. Fosforul din bobul de orez are un efect tonic asupra sistemului nervos central, de aceea este recomandat și adolescenților și vârstnicilor.

Orezul tratează disfuncţiile sexuale la adult, dovedindu-și calitățile pentru vârsta a treia, prin protejarea inimii şi a creierului, fiind pus în relație directă cu creșterea speranţei de viaţă.

Înmoaie-l în prealabil, ca să fie mai ușor de fiert. Obții astfel un aliment ce conține vitaminele A, B1, B2, B6, calciu, fosfor, fier, potasiu, sodiu, sulf, magneziu, mangan, clor, iod, zinc, etc.

Sunt nenumărate motive pentru care este bine ca orezul să nu lipsească din dieta ta, dar trecem în revistă doar câteva:

 • ajută creșterea
 • surmenaj
 • hipertensiune
 • fermentații intestinale  

Cel mai sănătos mod de fierbere a orezului este cel chinezesc, pe care îl poți folosi ca pe o mâncare în sine sau ca o garnitură la alte feluri principale.

OREZ FIERT ÎN STIL CHINEZESC

Ingrediente: orez, apă, sare
Preparare: Se spală orezul în cateva ape. Se pune într-o cratiță și se adauga atâta apă rece încât să-l acopere cu cel mult un centimetru. Se adaugă sare după gust. Se lasă la foc iute, dar după ce a dat în două-trei clocote se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc foarte mic. După circa 25 de minute, apa s-a evaporat și orezul este fiert. Gustul trebuie sa fie simplu și neutru. Poate fi consumat alături de orice fel de salată.

Citește în Revista Felicia, alte două rețete cu orez.


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. (puiu) barbalata mirela says:

  Nu stiam de orez integral dar stiu cat de bun si sanatos este orezul balsamic, orezul brun. Rar gatesc orez. Mie imi place dar sotului meu nu…..asa ca evit. Fac mai rar.

 2. Goleanu Anisoara says:

  Eu fac un pilaf la cuptor cu carne de pasare de curte ,ramane carnea si pilaful se termina foarte repede.Fac si pilaf cu legume, e usor si arata foarte bine.Fac si legume la cuptor cu orez, mai ales vara,se prepara usor si e foarte bun. Nu mai vorbesc de sarmale si ardei umpluti,fac si pilaf cu ghebe de te lingi pe degete.Sau cu hribi, e si mai bun!

 3. suzana suzy says:

  Oamenii care mănîncă orez cîştigă puncte valoroase pentru propria sănătate.

 4. Lamiita Durac says:

  Recunosc , il cam evit . Nu ca nu mi-ar placea , ba din contra …. o tava cu ardei umpluti cu orez la cuptor , cu rosii multe … ( acum a vorbit gurmanda din mine 😀 ) Am mostenit printre alte obiceiuri proaste sa consum orezul acela lustruit si stiu ca are carbohidrati deci …. cat mai rar . Dar voi incerca sa introduc in alimentatie pe cel integral ….

 5. spuma says:

  OREZUL SE POATE FACE IN ORICE FORMA SI DULCE SI MINCARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six − one =