Pentru a beneficia de fantasticele sale proprietăți, consumă orezul complet / integral, nu pe cel glasat sau lustruit!
Acesta este sărac în grăsimi, nu conține gluten și este foarte bogat în vitamine și minerale. Fosforul din bobul de orez are un efect tonic asupra sistemului nervos central, de aceea este recomandat și adolescenților și vârstnicilor.
Orezul tratează disfuncţiile sexuale la adult, dovedindu-și calitățile pentru vârsta a treia, prin protejarea inimii şi a creierului, fiind pus în relație directă cu creșterea speranţei de viaţă.
Înmoaie-l în prealabil, ca să fie mai ușor de fiert. Obții astfel un aliment ce conține vitaminele A, B1, B2, B6, calciu, fosfor, fier, potasiu, sodiu, sulf, magneziu, mangan, clor, iod, zinc, etc.
Sunt nenumărate motive pentru care este bine ca orezul să nu lipsească din dieta ta, dar trecem în revistă doar câteva:
- ajută creșterea
- surmenaj
- hipertensiune
- fermentații intestinale
Cel mai sănătos mod de fierbere a orezului este cel chinezesc, pe care îl poți folosi ca pe o mâncare în sine sau ca o garnitură la alte feluri principale.
OREZ FIERT ÎN STIL CHINEZESC
Ingrediente: orez, apă, sare
Preparare: Se spală orezul în câteva ape. Se pune într-o cratiță și se adauga atâta apă rece încât să-l acopere cu cel mult un centimetru. Se adaugă sare după gust. Se lasă la foc iute, dar după ce a dat în două-trei clocote se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc foarte mic. După circa 25 de minute, apa s-a evaporat și orezul este fiert. Gustul trebuie sa fie simplu și neutru. Poate fi consumat alături de orice fel de salată.
Citește în Revista Felicia, alte două rețete cu orez.