Psihoterapia accelerează procesul de vindecare în orice boală

Banner Film Experience

centrul-neolifeStările emoționale profunde declanșate de aflarea unui diagnostic nefavorabil pot duce la comportamente disfuncționale care afectează atât pacientul cât și familia acestuia și, în același timp, pot afecta funcționarea organismului, crescând vulnerabilitatea acestuia în lupta cu boala.

Dr. Claudiu Tronciu, manager general la Centrul Medical Neolife spune că aici se oferă, la cerere, sprijin psihologic și psihoterapeutic pe toată durata tratamentului atât pacienților cât și familiilor acestora:

Conștienți de aspectele subtile, dar extrem de importante pe care susținerea psihoterapeutică o aduce în actul de vindecare, experții noștri sunt alături de pacient de la faza de diagnosticare, până după încheierea tratamentului.

Suportul psihologic și psihoterapeutic creează înțelegere, aduce alinare pacientului și familiei sale și accelerează procesul de vindecare în orice boală.

Sesiunile terapeutice generează două beneficii majore: pe de o parte oferă pacientului informații complete despre boala sa, despre tratament și implicațiile acestuia, pe de altă parte stimulează trezirea potențialului de auto-vindecare cu care oricine este înzestrat. Psihoterapia nu face altceva decât să-i aducă aminte pacientului cât de puternic este și să-l ajute să-și creeze noi tipare de viață și gândire sănătoase.

Dr. Carmen Pantiș, psihoterapeut și doctor în științe medicale ne împărtășește cât de important este ca bolnavul să fie susținut, din acest punct de vedere, încă de la aflarea diagnosticului:

De-a lungul anilor de profesie am avut peste 12.000 de pacienți, iar boala oncologică a fost mereu în centrul interesului meu.

De ce doi oameni care sunt diagnosticați cu aceeași boală, pot avea evoluții atât de diferite? De ce unul moare și unul trăiește? Răspunsul e mai presus de orice îndoială: voința de a trăi face diferența!

Exact această voință de a trăi o stimulăm! Pe lângă tratamentul medical complex, noi,  psihologii și psihoterapeuții, venim  cu un adevărat program de susținere emoțională în cadrul căruia pacienții învață tehnici de relaxare, de profundă conștientizare a valorilor personale, de reducere a stresului și anxietății cauzate de boală.

Este o bucurie și o împlinire profesională fără margini să  vezi cum oamenii cu aceeași afecțiune puși laolaltă, se ajută unii pe alții în procesul de auto-vindecare. Psihodrama, ca metodă de lucru, duce la eliberarea emoțională a pacientului. Terapia de grup este ca o plasă care-i susține pe toți participanții la proces.

La rândul său, dr. Cristina Berteanu, director medical, spune că ’’fiecare stadiu al bolii are particularitățile și simptomele sale. Pentru fiecare caz în parte și pentru fiecare etapă a bolii, experții psihoterapeuți oferă suport diferențiat. În funcție de cum consideră pentru sine, pacientul poate alege între terapia individuală și cea de grup. Ambele au valențe vindecătoare certe și ambele sunt practicate cu succes la Neolife.’’

Centrul Medical NeoLife este  o clinică de referință din România și spațiul est- european, prin personalul medical de înaltă competență, tehnologia de diagnostic și tratament de ultimă generație, precum și serviciile de suport oferite pacienților.

Sursa: Comunicat de Presă Neolife


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

  1. la noi in tara te judeca lumea si te marginalizeaza daca se aude ca te duci la psiholog, pacat pentru ca probabil multi dintre noi ar trebui sa mearga pentru ca avem cu siguranta un minus

  2. ghelbere elena says:

    Noi, romani confundam adesea psihologul cu psihiatru, deci amandoi vindeca boli, cu deosebirea ca primul vindeca bolile sufletului iar celalalt bolile capului.

  3. (puiu)barbalata mirela says:

    Este indicat sa ai parte de consiliere psihologica atunci cand ai probleme. Sunt de acord si cu psihoterapia. Dar mai este si o problema. Banii. Sedinta costa intre 50 lei – 100 lei. Cati dintre noi isi permit? Articolul este util, interesant si bine punctat.

  4. Asa este ….si eu am primit consiliere psihologica , inca din spital , dupa operatie….m-a ajutat ,psihic sa trec peste problema mea..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five − 4 =