Vrem să stopăm hemoragia de pacienți către alte țări!

Banner Film Experience

centrul-medical-neolifeMai mult de atât, am vrea să aducem pacienți străini în România, pentru că și la noi în țară au început să se dezvolte servicii de calitate, la standarde internaționale.

Afirmația îi aparține doctorului Claudiu Tronciu, manager general al Centrului Medical Neolife din București, clinică de referință din România și sud-estul Europei, și a fost făcută în cadrul celei de-a șaptea ediții a Forumului Internațional pentru Turismul de Sănătate.

Evenimentul ambiționează să adune laolaltă, șefi ai instituțiilor medicale de stat și private, înalți funcționari, ambasadori, speakeriși profesioniști reputați în domeniul turismului medical.

Dr. Claudiu Tronciu crede că te poți trata în România ca la Istanbul, Londra, Vienafără a mai fi nevoit să treci peste o sumedenie de bariere care nu ajută întotdeauna vindecarea. Sunt bariere de cultură și de limbă, de transport și cazare, de adaptare și asimilare a tuturor situațiilor noi cărora bolnavul și familia acestuia trebuie să le facă față.

În toată această ecuație, resursele financiare sunt considerabile, deloc de neglijat!

Astăzi pacienții români, inclusiv oncologici, au opțiunea de a rămâne în țară, cu atât mai mult o listă întreagă de servicii sunt decontate de Casa de Sănătate. Managerul Neolife spune că doar cu trimiterea de la medicul de familie, pacienții centrului medical pe care îl manageriazăpot beneficia de consultații și servicii clinice de oncologie, radioterapie, gastroenterologie, ORL, obstetrică-ginecologie, dermatologie,  ș.a.m.d. Pacientului i se oferă o abordare integrată, prevenție, diagnostic, tratament, suport psihologic:

La Neolife, se poate face un diagnostic precoce al tumorilor mamare grație mamografului cu tomosinteză, al celor dermmanager-neolifeatologice, deoarece suntem posesorii unui aparat foarte performant Fotofinder, oferim cea mai revoluționară tehnologie existentă la nivel mondial în tratamentul cancerului și mă refer aici la TrueBeam, departamentul de medicină nucleară este excelent dotat, iar pacientul și familia sa, indiferent că este oncologic sau nu, beneficiază de suport și consiliere psihologică, la cerere, pe toată durata tratamentului.

În fiecare zi, în România și în lume oamenii sunt diagnosticați cu cancer. Sistemele medicale din fiecare țară trebuie regândite și redefinite pentru a corespunde provocărilor pe care noile patologii, din ce în ce mai agresive, le ridică în fața noastră:

Bolnavul oncologic este unul foarte complex – subliniază Tronciu și obiectivul nostru este acela de a răspunde tuturor nevoilor acestuia.  Fiecare aspect al actului medical are importanța sa în declanșarea vindecării. Confortul, rapiditatea, durata scurtă a tratamentului, sunt cruciale! Gândiți-vă numai la faptul că TrueBeam reduce tratamentul standard de 10-15 minute la doar 2 minute, iar tumora este atacată cu o precizie de sub un milimetru, chiar dacă organul este în mișcare! – a punctat acesta.

Viteza de intervenție este foarte importantă în această maladie și poate face diferența între moarte și viață. Calitatea vieții și confortul acestor pacienți trebuie să fie o prioritate a strategiilor de sănătate naționale, a medicilor și terapeuților de oriunde.

Ne-ar plăcea să existe și la noi, la fel ca și în Turcia, de exemplu,o implicare adevărată, consistentă a statului în promovarea serviciilor medicale, așa încât  pacienți din Europa sau de pe alte continente să vină aici profitând de prețurile accesibile și de resursa umană dedicată și bine pregătită.

Până atunci probabil că este mult. Dar trebuie să începem să ne promovăm serviciile în așa fel încât măcar să stopăm această hemoragie de pacienți către alte țări–a conchis managerul Neolife.

Vezi aici lista serviciilor medicale de la Centrul Medical Neolife și aici serviciile medicale decontate de CASMB.

Articol scris de Adriana Caranfil

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. blablabla says:

  Da, doctorii si politicienii ne tot spun ce bun este sistemul de sanatate din Romania, pana se imbolnavesc si o “sterg” in Austria, la Istambul, sau Londra.
  Problema este “hemoragia” fondurilor care se scurg in conturile”unora”, pacientii asigurati fiind trebuind sa isi cumpere medicamente si materiale sanitare pe banii lor. Ca sa nu mai vorbim de spagi si atentii!
  In mediul privat,da, acolo este altceva! Problema este ca aceiasi doctori lucreaza si la stat si la privat, pacientii fiind dirijati catre privat, restul asteptand pe liste lungi luni de zile pana ajung sa fie consultati de un medic specialist.

 2. Goleanu Anisoara says:

  Bolnavul de cancer, daca are bani,incearca orice. Daca n-are bani, merge pe terapii traditionale, pe leacuri babesti, prin biserici, preoti.Avem medici de mare valoare,dedicati dar, n-au tehnologia necesara sa ne poata vindeca.daca statul ar aloca mai multi bani pentru sanatate,poate ca situatia s-ar putea schimba.

 3. ghelbere elena says:

  Mi-ar placea ca intr-o zi nici un roman din Romania sa nu fie nevoit sa-si vanda si casa pentru a putea sa-si duca copilul bolnav in strainatate pentru a avea o sansa la viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 2 =