Tristețea e un păcat, știai?

Banner Film Experience

femeie-trista-pe-bancaDe câte ori o întâlneşti are privirea stinsă şi colţurile gurii trădează nemulţumirea.

Speri că vei scăpa ieftin și că nu se va apuca să-ţi povestească despre nefericirile ei, multe şi mărunte.

Dar nu!

 E de ajuns s-o întrebi nevinovat:

-Bună! Ce faci?

Începe să-ţi povestească efectiv toate alea, toate rele şi toate sumbre. Dureri de spate, dureri la portofel, cum nu mai rezistă ea să le facă pe toate, cum n-o ajută soţul care devine, astfel, un animal, cum copiii  nu-nvaţă bine şi cum bărbatul ei le ia apărarea de câte ori ea îi ceartă.

Îşi mănâncă mâinile de supărare, regretă că s-a măritat, dar nu scapă ocazia să-și vorbească de rău şi părinţii care n-au susţinut-o, n-au făcut şi n-au dres, că dac-ar fi dres ea nu ajungea aici şi dă-i şi dă-i moară hodorogită!

Of!

Femei care parcă nu găsesc pacea, n-au linişte-n suflet, se hrănesc din nefericire în loc să vadă că până şi-n cenuşă poţi găsi ceva frumos. Viaţa, care ne e dată doar o singură dată, e tăvălită în mocirla tristeţii şi a nemulţumirilor.

Nu mai spun de cele care se vaită până şi de vecini, de neamuri îndepărtate care nu le mai salută, de şef că-i arţăgos şi de programul de lucru. Ba le e sete, ba le e foame, ba le doare capul, ba s-au săturat de toate, întâlnirea cu ele nu face decât să-ţi umfle instantaneu ficatul şi să-ţi confirme că lumea e un loc jalnic.

Sunt ba obosite, ba răcite, ba plictisite, ba stresate, ba obosite şi-o iau de la capăt mereu. Oricât le-ai încuraja nu obţii nici un rezultat, pentru că ele nu doresc sfat sau liniştire, vor doar să se vaite şi să-ţi umbrească ziua care şi-aşa e cum e, că pentru nimeni nu e uşor pe lume.

Dacă vei încerca să explici celor închiși în relaţii proaste că lucrurile se pot schimba, vei obţine doar priviri neîncrezătoare şi chiar răutăcioase. Aceștia nu vor să schimbe nimic, vor doar să-i căinezi pentru nefericirea lor.

N-o scoţi la capăt oricum!

Marile religii au spus mereu că tristeţea e un păcat, iar psihologii ne învață că nemulţumirea permanentă nu face decât să roadă sufletul și să îmbolnăvească corpul!

Nu-i mai bine să ne luăm viaţa-n mâini, să facem un pic de ordine şi apoi să ne bucurăm fără rezerve și cu recunoștință de ce ne e dat să trăim?

Articol scris de Liliana Angheluță

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  Nu trebuie sa ne lasam doborati de tristete. Trebuie sa gasim rezolvari, solutii bune epentru a iesi din impas.Puterea de a trece peste orice obstacol sta in noi,depresiile trebuie evitate . Sa vedem partea plina a paharului, sa nu plangem dupa ce pierdem ci, sa vedem ce ne-a mai ramas si sa pornim de la ceea ce avem.

 2. (puiu) barbalata mirela says:

  Sunt multe femei triste, acre, suparate pe viata. Dar multe dintre ele sunt dezamagite si suparate dar nu stiu si nu pot sa gaseasca calea de iesire. Multe dintre ele poate pentru ca asa au fost crescute si nu pot sau nu vor sa isi depaseasca conditia. Dar sunt femei care pur si simplu nu isi dau seama de ceea ce fac. In acest sens un rol important il au prietenii, familia. Sa stam si sa judecam este foarte usaor dar cand vine vorba sa ne implicam stim repede sa spune : ” nu ma bag, nu e treaba mea” Asa ca….fiecare ar trebui sa ne vedem de ale noastre si sa ne tinem gura, fara sa judecam, daca nu vrem sa oferim un ajutor. Uneori este bine sa ii spui omului in fata ceea ce crezi si sa ii dai timp. Oricum eu cred ca depinde de la om la om, de la femeie la femeie.
  TRISTETEA ESTE UN PACAT – poate ca asa este, dar si A JUDECA PE ALTII – este un pacat. Fiecare cu pacatele sale.

 3. ghelbere elena says:

  Sunt multe astfel de persoane, unde mai pui ca sunt si invidioase si barfitoare. Nu au treaba. Nu au nimic de facut, pentru ca altfel nu ar avea timp de vaicareala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 2 =