Tu ce spui când taci?

Banner Film Experience

iubire-orgoliuUneori, iubirile par ziduri!

Iar cei doi, niște războinici care aşteaptă greşelile celuilalt!

Vor să-şi demonstreze că fericirea nu există.

Vor să stea departe de focul care încălzeşte, dar şi arde!

Se tem!

Teamă de abandon, teama de a nu fi răniţi, teama de a nu-şi pierde independența, teama de a părea slabi!

Azi, la o cafenea, am observat un astfel de cuplu: tăcerea lor mă durea. Ar fi vrut poate să-şi spună multe, dar fiecare dintre ei era prea mândru.

Ea era ca ploaia care ne gonise pe toţi în acel adăpost. Mască rece, indiferentă, victorioasă ca o statuie în tăcerea ei, puternică în acea deja singurătate.

O dorise, o căutase, construise un pod şi-l invitase pe el să plece pe acel drum, îl ajutase să devină indiferent ca şi ea.

Măşti născute din teamă.

De ce nu spunem ce avem de spus? De ce ne distrugem singuri relațiile? De ce nu luptăm?

Când a fost ultima dată când ați apreciat verbal și admirat omul cu care împărțiți sentimente, bunuri, patul…

Când?

Încă mai e timp. Relațiile sunt ca niște baterii, trebuie doar să fie încărcate constant. Nu e greu, trebuie doar un pic de atenţie faţă de celălalt şi, mai ales, dăruire de sine necondiţionată. Zdrobirea măştilor de orice fel pentru că în dragoste jocurile nu-s permise.

Iar teama, ducă-se pe pustii!

Tăcerea, mândria, vorbele nerostite, acuzațiile, indiferența, lipsa de implicare, lipsa de apreciere, alegerea rolului de victimă și împovărarea persoanelor iubite ne ucid sufletul!

Tu ce spui când taci?

Articol scris de Madalina Ioana


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

8 Responses

 1. (puiu) barbalata mirela says:

  Orgoliul distruge. Eu si sotul meu suntem firi foarte diferite. Dar ne iubim enorm de mult. Mereu ne exprimam iubirea: te iubesc, te sarut, cuvinte de alint etc. Toate acestea sunt la ordinea zilei.
  Comunicarea este importanta. Dar uneori tacem pt ca nu vrem sa ranim. Si inghitim in sec. Doar ca la un moment dat rabufnim.
  Comunicarea, iubirea, tandretea, toate gesturile marunte salveaza o relatie. Dar o relatoe inseamna 2 deci trebuie o lupta in doi.

 2. ghelbere elena says:

  Nu spunem nimic din teama de a nu supara sau jigni persoana de langa noi. Trebuie sa vorbim. Sa cautam cuvintele potrivite care sa exprime ce simtim in acel moment. Daca tinem in noi supararile ne facem rau in primul rand noua si apoi celui de langa noi care nu stie cu ce a gresit.Daca am gresit sa recunostem, daca a gresit sa-i spunem.

 3. Goleanu Anisoara says:

  TACEREA spune multe! Ne inchidem in noi si asteptam sa se intample ceva bun si pentru sufletul nostru. Nu e bine! Trebuie sa luptam pentru orice in viata,chiar si pentru dragostea noastra,nimic nu vine de la sine. Sa comunicam, sa cautam, sa ne sfatuim, astfel mergem mai departe.Implicandu-ne!

 4. Lupu Nicoleta says:

  Asa este, mereu trebuie sa spunem partenerului ce avem pe suflet, acesta este si secretul casniciei mele!

 5. suzana suzy says:

  Trebuie mult mai mult sa comunicam !

 6. spuma says:

  COMUNICAREA ESTE IMPORTANTA ZI DE ZI

 7. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  intradevar, comunicarea e foarte importanta intr-o relatie, inteleg perfect acest articol, deoarece si eu si sotul meu suntem firi puternice si incapatanate, si uneori ne punem in situatia din acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =