O mâncare ușor de preparat și energizantă, plină de vitamine și deosebit de gustoasă este orezul în trei culori, despre care nutriționistul AQUI AHORA, Georgiana Savu spune că este săracă în calorii, ușor de pregătit și plină de arome benefice.
Iată rețeta acestui fel de mâncare:
Pune o tigaie pe foc cu două–trei lingurițe de ulei de floarea-soarelui și o linguriță de chimen. Adaugă și un praf de turmeric apoi înăbușă lejer un morcov tăiat în pătrate de mărimea unei unghii.
Când totul se înmoaie, adaugă 250 grame de orez Basmati și o jumătate de kilogram de apă pe care ai adus-o în punctul de fierbere în prealabil. Lasă să fiarbă până când orezul este aproape gata, adaugă și o linguriță de chilly, apoi cu câteva minute înainte de a închide focul adaugă spanacul spălat și rupt cu mâna în bucăți mari și o linguriță de sare de Himalaya.
Pentru o savoare specială pune și o mână de semințe de floarea-soarelui rumenite ușor, precum și o ploaie de mărar tăiat mărunt.
Servește totul cu salată de rucola excelentă pentru aportul său de fibre și calciu.
Articol scris de Sergiu Gavriliu