Perioada sărbătorilor aduce multă agitație și entuziasm. De la Sf. Andrei, adică din 30 noiembrie şi până la Sf. Ion în 7 ianuarie, românii, în marea lor majoritate, se conformează tradițiilor, obiceiurilor și datinilor.
Partea gastronomică are o importanță majoră în reușita acestora, de aceea există un mare interes pentru aperitivele, mâncarea și prăjiturile cu care se vor umple mesele.
Se fac schimburi de rețete, se caută variante simple și spectaculoase și se acordă o importanță deosebită aranjării mesei.
Ouăle sunt festive, nutritive, sănătoase
În acest spirit al preparării de rețete simple și care să mulțumească pe toată lumea, ne-am adresat lui Chef Ciprian Florin Mihalache, adresându-i rugămintea de a ne împărtăși niște secrete.
”Știu că în perioada sărbătorilor gospodinele au un stres în plus, deoarece vor ca mesele lor să arate minunat, mai ales dacă le place să respecte tradiția. E adevărat că unele preparate mai complicate pot fi comandate la restaurant, dar sunt multe care se pot face acasă cu rezultate foarte bune și care nu necesită mult timp.
Pentru că mi-ați cerut un secret, o să vă spun că de pe mesele de sărbători nu ar trebui să lipsească sub nici o formă ouăle, deoarece sunt alimente versatile, și numai cerul este limita în ceea ce privește felul în care pot fi decorate și prezentate.
5 motive pentru a folosi ouăle în rețetele festive
Vă spun rapid 5 motive pentru care ouăle reprezintă o excelentă alegere, deși lista e mult mai lungă:
- sunt foarte ușor de preparat;
- sunt pe gustul tuturor;
- sunt extrem de accesibile ca preț;
- arată spectaculos dacă sunt ornate cu imaginație;
- sunt cu adevărat superioare din punct de vedere nutritional, nu îngrașă, și aduc multe beneficii sănătății .
Folosite în cozonaci, deserturi, ca apertive, în sarmale sau pur și simplu umplute, ouăle sunt cea mai la îndemână formulă de a aduce sărbătoarea la masă, de aceea vi le propun ca principal ingredient festiv pe platourile realizate în perioada sărbătorilor de iarnă – punctează Chef Mihalache.
Specialiștii brandului de ouă premiate ”Din Ogradă” atenționează că pentru a beneficia de produse de calitate și certificate sanitar-veterinar, acestea trebuie cumpărate de la rafturile specializate din supermarket, după ce ne-am asigurat că îndeplinesc condițiile de prospețime și depozitare.
Interviu realizat de Alice Cuibășan