Este practic imposibil să pregătești o masa de sărbătoare în care ouăle să nu fie prezente. De la aperitive și până la cozonaci, de la salata de boeuf și până la plăcinte, acest ingredient este nelipsit.
Și pentru că orice sărbătoare reclamă iscusința și creativitatea bucătarilor și a gospodinelor care se întrec în a prezenta mâncăruri sofisticate și cât mai inedite cu putință, vă oferim o sugestie oferită de către specialiștii Aviputna Golești care cu al lor brand de ouă ”Din Ogradă” se adresează consumatorilor ce-și doresc produse alimentare sănătoase și de bună calitate.
Ouăle Faberge – răcoroase și viu colorate
”Toată lumea a auzit de celebrele ouă Faberge atât de delicate și de excepțional executate de către bijutierii vremii, încât odată cu trecerea timpului au ajuns să fie vândute pe zeci de milioane de dolari! Pe vremuri aceste obiecte de artă ascundeau înauntrul lor câte o piesă care se dorea a produce o extraordinară surpriză celui căruia îi era oferit.
Ei bine, așa cum descriu tendințele în gastronomia ultimilor ani, maeștrii artei culinare de pretutindeni încearcă să transpună în bucătărie fragmente din marea artă a lumii. Așa s-a inventat replica Faberge din bucătărie care se poate realiza cu ingrediente alimentare aflate la îndemâna oricui.
Răcoroase și viu colorate, acestea aduc un accent interesant între celelalte aperitive și nici măcar nu sunt greu de pregătit! – ne asigură specialiștii Aviputna.
Ingredientele necesare pentru ouăle Faberge
250 grame piept de curcan, un ardei roșu și unul galben, câteva linguri de boabe de mazăre și câteva de boabe de porumb, frunze de pătrunjel întregi, 25 grame gelatină, o cană de supă concentrată de pui, vită sau orice altă carne preferați, 2 ouă fierte tari. De asemenea, este necesar un cofraj de ouă.
Pasul 1
Se pregătesc cojile de ou. Pentru asta se spală ouăle întregi, se taie cu un cuțit la capătul mai bombat în așa fel încât să rezulte o gaură cu un diametru de 2 cm. Conținutul acestora se evacuează și poate fi folosit la alte preparate. Se spală cu delicatețe ouăle golite astfel și se lasă la uscat cu ”gura” în jos.
Pasul 2
Pieptul de curcan și ardeiul se taie în cubulețe mici și se amestecă ușor cu mazărea, porumbul, ouăle tari tăiate cubulețe și frunzele de pătrunjel întregi.
Pasul 3
Gelatina se pregătește separat la fel cum procedăm și pentru alte preparate: se înmoaie în 40 de grame de apă rece pentru 5-8 minute într-un vas, apoi vasul respectiv se pune pe baie de aburi până se dizolvă gelatina complet. Se amestecă ușor cu supa pregătită în prealabil, după care se adaugă restul ingredientelor.
Pasul 4
Se toarnă în formele de ou care au stat la scurs și se pun în cofrajul dinainte pregătit. Se dau la frigider pentru cel puțin 6-8 ore, apoi se decojesc cu grijă pentru a se păstra intactă forma de ou. Vă asigurăm că succesul acestui aperitiv este garantat, mai ales că sunt extrem de gustoase și nu au multe calorii!” – punctează interlocutorii noștri, creatorii brandului ”Din Ogradă”, premiat internațional pentru gust și calitate.
Interviu realizat de Iuliana Zamfir