Ca urmare a articolului ’’Cancerul este produs de un parazit. Află în ce condiții dobândești boala’’, publicat pe site-ul AQUI AHORA aici , am stârnit un interes uriaș față de o teorie care prinde din ce în ce mai mult teren.
Prin urmare, am realizat un amplu interviu cu directorul HOFIGAL, vechi și reputat cercetător în domeniul produselor pentru sănătate și frumusețe, care pledează cu multe argumente pentru veritatea acestei teorii.
Cei care au adresat întrebări formulate decent la finele articolului publicat pe site-ul AQUI AHORA sau prin intermediul formularului de sugestii sau pe mailul adriana.caranfil@aquiahora.ro vor primi răspunsuri detaliate în interviurile ce vor urma.
Am încercat să structurăm întrebările voastre în așa fel încât să primească cele mai limpezi și clare răspunsuri de la interlocutorul nostru.
Recomand citirea sau recitirea articolului ”Cancerul este produs de un parazit, vezi în ce condiții dobândești boala” pentru a înțelege mai bine noile informații.
Vă invit să lecturați cu mintea deschisă, partea întâi a acestui interviu. Așteptăm, în continuare, cu interes, întrebările voastre.
Adriana Caranfil: Mulți au fost îngroziți și dezgustați la ideea că noi oamenii suntem gazde pentru mulți paraziți. Cum le răspundeți acestora?
Ștefan Manea: De ce să fie dezgustați sau îngroziți, mai ales în timpurile noastre când se știu atâtea despre corpul uman?!
Că suntem culcuș pentru mulți paraziți s-a știut încă din cele mai vechi timpuri. Indienii americani, chiar popoare din Artica și Antartica știau că și noi oamenii suntem parazitați, la fel ca animalele. Ei se purificau prin metode care provocau diaree sau vomismente și în multe culturi încă se mai întâlnesc aceste practici. Pe vremea bunicii exista metoda de purificare care consta în a înghiți sulf cu melasă și ceapă crudă, amestec ce avea un gust îngrozitor, dar care reducea sau elimina cu totul paraziții din organism. Erau practici înțelepte, care s-au pierdut pe drum. Medicina alopată de astăzi distruge numai câte un parazit sau altul, și asta în condițiile în care produce efecte secundare nedorite.
Adriana Caranfil: Care este tipul de trematod care generează cancerul, în condițiile în care există sute de specii ale acestui parazit?
Ștefan Manea: Trematodul care se transformă în bacterie vermifugă este problema! Trematodul este un parazit care trăiește în intestin și care în principiu este inofensiv. Adultul produce milioane de ouă, care sunt eliminate prin tranzitul intestinal. La unii dintre noi se întâmplă să apară mici leziuni ale intestinului, care permit acestor ouă microscopice să intre în circuitul sanguin unde evoluează spre un stadiu nou. Ficatul le elimină cu multă hărnicie, dacă sunt în număr rezonabil și dacă vorbim de un organism relativ sănătos cu un sistem imunitar bun.
Dar daca sistemul imunitar este debranșat – ca atunci când ai o dietă foarte proastă, lipsită de vitamine, enzime și nutrienți adevărați, când suferi de o boală sau de o pierdere, sau când ești foarte stresat – încep să apară problemele.
Am spus și revin să accentuez că doar persoanele care au în organism alcool izopropilic ajung în situația de a nu mai putea lupta cu larvele parazitului. Acestea se cuibăresc în ficat și în alte țesuturi. Ajunse aici trematodele se înmulțesc rapid și se răspândesc prin sânge la orice țesut care le acceptă.
Au liber să intre în plămânii fumătorilor, în sânii cu tumori benigne, în prostata plină de metale grele.
Având în vedere că se dezvoltă cu repeziciune, pur și simplu își devorează gazda!
Adriana Caranfil: Care este mecanismul prin care aceste trematode, ajunse adulte, dezvoltă cancerul în organismul care conține alcool izopropilic?
Ștefan Manea: Încerc să sintetizez la maximum acest proces, pentru a nu folosi o sumedenie de termeni de specialitate, greu de înțeles de către cititori: când paraziții adulți ajung în ficat, se întâmplă ceva interesant. Apare un factor de creștere numit orto-fosfo-tirozină, care face ca celulele să se dividă. Așa începe să încolțească această boală perfidă numită cancer, pentru că a început malignizarea procesului.
Pentru a se distruge această mașinărie care mai devreme sau mai târziu va pune stăpânire pe tot corpul, trebuie să se acționeze rapid!
Adriana Caranfil: Cine este ’’diavolul’’ în acest proces?
Ștefan Manea: Alcoolul izopropilic, așa cum am arătat anterior!
Adriana Caranfil: Există șansele de a elimina parazitul?
Ștefan Manea: Asta e frumusețea: Da! Există! Pentru asta trebuie făcute următoarele lucruri:
- Distrus parazitul cu toate stadiile sale;
- Tăierea oricărei căi de pătrundere a alcoolului izopropilic în organism;
Când trematodul este distrus, orto-fosfo-tirozina dispare în doar 24 de ore! Practic, și cancerul dispare, cu toate că lasă multe pagube în urmă, pagube care trebuie și ele reparate cu răbdare.
Dar vestea bună e că bătălia este câștigată!
Adriana Caranfil: Cum elimini alcoolul izopropilic din organism?
Ștefan Manea: Deși ar părea simplu, acesta e lucrul cel mai greu, pentru că este un antiseptic general ce există într-o mulțime de produse folosite la ora actuală, începând cu produsele cosmetice și terminând cu hrana.
O sursă de contaminare a alimentelor cu alcool izopropilic este reprezentată de produsele chimice utilizate de către fabricanți pentru a steriliza instalațiile de procesare a alimentelor.
Chiar și în cerealele preparate la rece găsim alcool izopropilic, în hrana animalelor, în produsele de fast-food care nu sunt pregătite termic suficient de mult, în sucul de fructe și în apa îmbuteliată din comerț, în unele suplimente de vitamine și extracte din plante, în produsele de bărbierit, etc.
Principala sursă a acestora este în arome și coloranți, care sunt extrase cu ajutorul solvenților. În calitate de cercetător, inginer și chimist, vă spun că solvenții ar trebui înlăturați înaintea utilizării produsului final, dar din nefericire, nimic nu poate fi complet înlăturat odată ce a fost adăugat.
Vreau să vă dau și o veste bună, având în vedere că v-am dat atâtea vești proaste și să vă spun că alcoolul izopropilic părăsește organismul de la sine, la cinci zile după ce nu mai intrați în contact cu el!
Interviu realizat de Adriana Caranfil/Sfârșitul părții 1.