În articolul Cancerul este produs de un parazit, află în ce condiții dobândești boala, continuat cu Răspunsuri la întrebările cititorilor partea 1, Ștefan Manea, ne vorbea despre trematod și cum ajunge acesta să infesteze organismul în condițiile existenței alcoolului izopropilic.
Cu același prilej aflam despre faptul că eliminarea acestui tip de alcool din organism deși pare simplu, este lucru cel mai greu deoarece este un antiseptic general ce există într-o mulțime de produse folosite la ora actuală, începând cu produsele cosmetice și terminând cu hrana.
Întrucât am primit foarte multe solicitări de la cititorii site-ului AQUI AHORA de a dezvolta această temă a efectului cancerigen al factorilor chimici pe care îi regăsim pretutindeni în lumea în care trăim, l-am rugat pe Ștefan Manea, directorul general al HOFIGAL, cea mai mare companie românească de pe piața produselor alternative de sănătate, să ne ajute să-i identificăm pentru a-i înlătura pe cât posibil.
’’Foarte multe elemente din realitatea înconjurătoare sunt chimice și profund nocive pentru organismul uman care trebuie să plătească un tribut – cam greu , spun eu – pentru nivelul de confort și civilizație la care am ajuns, își începe expunerea Ștefan Manea.
Se poate spune că suntem efectiv imersați într-o baie de elemente chimice, și factori înalți de toxicitate, care aduc atâta boală și suferință, aparent de neînțeles pentru noi, punând sistemele sanitare de pretutindeni din în fața unor paradoxuri medicale greu sau imposibil de tratat și extrem de costisitoare!
Am să trec în revistă câțiva dintre cei mai agresivi factori chimici care generează un efect cancerigen, argumentând și de ce se întâmplă acest lucru:
Iodul
În România a fost introdusă iodarea universală și obligatorie, tradiționala sare de bucătărie fiind pur și simplu discriminată. În ziua de azi este imposibil să mai găsești sare neiodată. Doctorul Pavel Chirilă de la Naturalia, care de ani de zile atrage atenția asupra efectului oncogen al acestei măsuri, a realizat o cercetare proprie și a constatat dublarea incidenței cancerului de tiroidă în România, față de media pe ultimii zece ani înainte de iodare!!
Vreau să le spun cititorilor noștri că iodul crește formarea de nitrozamine, de 6 ori! Aveți grijă cu expunerea la investigațiile cu iod, iar persoanele cu eutiroidie și cele cu hipertiroidie ar trebui sa evite consumul de sare iodată!
Ftalații din produsele cosmetice
Și aceștia sunt peste tot, din păcate! Ei sunt agenți fixatori care se folosesc atât în materialele plastice, ambalaje și jucării, dar sunt folosiți en-grosși în industria cosmetică a ultimelor decenii. S-a demonstrat că în țările industrializate acest fapt este însoțit de reducerea celulelor reproducătoare la bărbați în paralel cu creșterea incidenței cancerului testicular. La momentul în care vorbim din ce în ce mai multe cupluri se confruntă cu probleme de infertilitate, ceea ce pune mari probleme demografice.
Fluorul
Fluorul are și el un efect oncogen și este folosit în fabricile de aluminiu, oțelării și în apă. Păcatul acestui element constă în faptul că inhibă o enzimă absolut necesară pentru digerarea grăsimilor, ceea ce crește riscul obezității. Deja aceasta a devenit endemică în toată lumea civilizată.
Din nefericire fluorul se găsește în orezul și ceaiul cultivate în zonele poluate cu acest element, dar și în peștele crescut în astfel de ape, ceea ce generează o incidență crescută a cancerului de stomac.
Hidrocarburile aromatice
Cu toții efectuăm o serie de activități care au ca efect producerea acestui tip de hidrocarburi, atât la nivel mic, individual, cât și la nivel mare, industrial. Dau numai câteva exemple: coacerea la cuptor, folosirea grătarului, prăjirea în ulei, fumatul, arderea lemnelor și a cărbunelui, turnările de asfalt, gazele de eșapament, etc.
Citostaticele și hormonii
Citostaticele pot cauza un alt cancer în organismul deja bolnav și tratat de cancer, iar hormonii – estrogen/progesteron, singuri sau administrați împreună sunt extrem de toxici.
Nu mai pun la socoteală că foarte multe femei, unele începând chiar cu vârsta adolescenței, 13-14 ani, iau pilule contraceptive, un mare rău al timpurilor moderne. Pilula este, și o spun cu mare părere de rău, poate cel mai folosit produs din industria farmaceutică de la revoluția sexuală încoace!
Un singur lucru mai vreau să punctez și anume că la nivel mondial există nenumărate studii ce demonstrează că folosirea hormonilor de substituție în menopauză pot produce cancer de endometru, ovar și sân, iar contraceptivele orale induc cancer de col uterin, sân și ficat.
Prin urmare recomand atenție, prudență și o foarte bună informare înainte de a decide necesitatea administrării contraceptivelor sau hormonilor de substituție la femei’’, încheie Ștefan Manea.
Articol scris de Adriana Caranfil