TIMP LIBER ȘI EVENIMENTE

Catedrala Sfântul Petru de la Vatican, vestitoarea lumii creștine de pretutindeni

Vatican - Catedrala Sfantului Petru
Comments (10)
 1. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  un loc minunat, incarcat de istorie.

 2. Aghinitei Maria says:

  Nu am vizitat Roma si am ramas cu regretul ca nu am putut sa ma reculeg si sa ma simt egala cu toti vizitatorii, impartasind aceleasi emotii, iar Catedrala Sf. Petru sa ma imbratiseze cu drag.
  Am aflat din acest articol ca aceasta catedrala a fost construita la marginea orasului,pe mormantul Sfantului Petru, in cimitirul saracilor din Roma antica .

 3. Rodica Granpier says:

  Aceasta cladire mareata este centrul crestinismului. Opulenta interiorului sau sta marturie pentru bogatia bisericii catolice din secolul al XVI-lea. Imparatul Constantin, primul imparat crestin al Romei, a ordonat construirea Basilicii Sf. Petru pe dealul Vaticanului. Locatia a fost aleasa simbolic, pe locul in care Sfantul Petru, unul dintre apostoli, a fost ingropat in anul 64 d.

 4. Agache Lucica says:

  Catedrala Sfantul Petru de la Vatican este considerata vestitoarea lumii crestine.Catedrala a fost construita la marginea Romei pe mormantul Sfantului Petru.–Isus i-a spus lui Sf.Petru caci pe piatra ta voi ridica biserica mea.Si asa a fost s-a indeplinit dorinta Sa.Vizitand aceasta catedrala te simti imbratisat de divinitate.Vine lume din toate colturile pamantului ,maicute clarise,calugari franciscani,batrani,copii,turisti oarecare si mii de credinciosi emotionati.
  Este o bogatie extraordinara de suflet,de arta si spiritualitate.

 5. Goleanu Anisoara says:

  Ca roman de rand, nu cred ca voi putea sa vizitez Vaticanul si Roma dar cand vad imagini si citesc comentarii, ma bucur.Catedrala Sf.Petru de la Vatican este uimitoare prin vechimea si valoarea sa artistica.O cladie care dainuie de 500 de ani, o cladire monumentala, cu o arhitectura complexa ,construita intr-o vreme cand nu existau mijloace si materiale de constructii ca in zilele noastre,este chiar o minune.Picturile unor artisti celebri o innobileaza si ii sporeste valoarea ,atragand mii si mii de turisti din intrega lume.

 6. Aghinitei Maria says:

  Catedrala Sfantul Petru de la Vatican este vestitoarea lumii crestine.Catedrala a fost construita la marginea Romei pe mormantul Sfantului Petru.Vizitand aceasta catedrala te simti imbratisat de divinitate.Vine lume din toate colturile pamantului , mii de credinciosi emotionati. Este o bogatie extraordinara de suflet,de arta si spiritualitate. Nu am vizitat Roma si am ramas cu regretul ca nu am putut sa ma reculeg si sa ma simt egala cu toti vizitatorii, impartasind aceleasi emotii, iar Catedrala Sf. Petru sa ma imbratiseze cu drag.

 7. Un articol foarte interesant

 8. (puiu)barbalata mirela says:

  Nu am fost la Vatican. Nici in Italia. Dar mi as dori. Sper intr o zi sa se intample. Am vazut fotografii si imi dau seama cat de impesionant este. Merita sa ajungi macar o data.

 9. ghelbere elena says:

  Un adevarat muzeu incarcat cu multa istorie si emotie. Imi pare rau ca nu am avut posibilitatea sa vizitez Vaticanul Si Ierusalimul.

 10. interesant, daca am ocazia o voi vizita

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …